Jak zapojit LED reflektor k dalšímu LED osvětlení bez vybavení chrániče?
Jiří Křížan:
Na stejném vypínači (230V) jsou dvě osvětlení s LED žárovkami 3W (6 kusů žárovek a 2 kusy).
Při připojení 20W LED reflektoru s fotobuňkou k osvětlení (s 6ti LEDkami) okamžitě vyhodí proudový chránič.
Při zapojení k tomuto vypínači přes regulátor z IKEA nastavený na nejmenší výkon svítí aspoň pár vteřin.
Při zapojení přímo do zásuvky funguje jak má.
Vít Rotrekl:
Řekl bych že někde bude chyba v zapojení.... nejspíše nějaké prapodivné zapojení s nedodržením barev, nebo něco podobného.
Jiří Schwarz:
Pro zapojování elektrických obvodů existují poměrně přísná pravidla. Pokud je to za proudovým chráničem, je třeba je dodržet ještě přesněji.
Najít chybu v zapojení není problém, ale "na dálku" to neumím.
Zvláštní paradox - ti "nejslabší žáci", které nevzali jinam, se šli učit na zedníky. A dnes člověk, který "neumí přilepit obkládačku", vezme nářadí a vrhne se na elektrické rozvody. Nejde jen o to, jak to bude vypadat, ale jestli to bude bezpečné.
František Šohajda:
Citace
Zvláštní paradox - ti "nejslabší žáci", které nevzali jinam, se šli učit na zedníky. A dnes člověk, který "neumí přilepit obkládačku", vezme nářadí a vrhne se na elektrické rozvody. Nejde jen o to, jak to bude vypadat, ale jestli to bude bezpečné.
Něco na tom bude...Měl jsem učně, kdysi ... :D
Ale bylo jiné pravidlo, ti co se nedostali na zedníky, šli na elektrikáře!! (zle)
Bylo mě z toho zle, tak po prázdninách jsem skončil s těmi "učni"!
Asi 7 let nazpět. :-\
David Frýba:
Citace
Řekl bych že někde bude chyba v zapojení.... nejspíše nějaké prapodivné zapojení s nedodržením barev, nebo něco podobného.
Taky bych to tak viděl.Chybu bych hledal ve stávajícím zapojení "dvě osvětlení s LED žárovkami 3W (6 kusů žárovek a 2 kusy)".Zkuste stávající osvětlení pokusně více zatížit a uvidíte.Nezapo meňte však, že je to práce pro elektrikáře.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana