Jak vybrat čtyřpolohový trojcestný ventil ovládaný el.pohonem?
Michael Tejčka:
Citace: Jiří Buben 29.12.2015, 12:34
Záleží také na tom, zda čistě náhodou není místnost s prostorovým termostatem není na jižní straně a dětský pokoj není severní kam téměř nesvítí slunce.
Jestliže vám do místnosti s termostatem zasvítí slunce, tak termostat vypne kotel a pak je v ostatních místnostech chladno.
Pak by pomohlo přemístit prostorový termostat do místnosti kam nesvítí slunce a ostatní místnosti regulovat termohlavicemi na radiátorech.
Jinak se zkuste mrknout na přepínaci ventily ESBE. A nebo směšovák (rozdělovací ventil ESBE řady 5MG).
Obývák s termostatem je na sever, termostat umístěn na část stěny, kam slunce nesvítí. Děcák má okno na východ (balkon) a vedlejší ložnice má okno na jih.
Jiří_Hrubý:
A chcete ty větve regulovat, či jen zapnout-vypnout? Kdyby zapnout vypnout, spravil by to jednoduchý rozdělovač se dvěma solenoidy. Jinak se dělají škrtící ventily do zpáteček s pohony. ESBE je případně dobrá volba.
Michael Tejčka:
Koukal jsem na různé ty anuloidy a podobné serepetičky a když to sečtu mohl bych rovnou instalovat TČ a řídit to jen ventilama na radiátorech, vypadá to sice zajímavě, ale je to pro moji potřebu příliš nákladné a komplikované abych dosáhl spolehlivosti a nesypal tam čínu.
Kotel má svoje čerpadlo v sobě, v pohodě utáhne celý dům a jak jsem již psal, výhledově dojde na jeho výměnu za kondenzák.
Jediné řešení, zatím finančně i co se pakárny týče, se jeví na každou větev nainstalovat nějaký elektroventil a ten spínat spolu s kotlem termostatem. Nevím jaká je proudová zatížitelnost obvodu pro spínání ohřevu v kotli, ale to by vyřešilo jedno relátko nebo kombinace relátek a samostatné napájení.
Je pravda že na nesmysly typu tlak atp jsem nepomyslel, ale nemyslím si, že by to mělo dělat až takovou rotiku, když čerpadlo utáhne obě větve najednou, tak jedna logicky bude hračka ne?
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana