Máte zkušenosti s dosahem dálkově spínaných zásuvkek Elektrobock WS313 a WS310?

<< < (2/2)

Tomáš Žabka:
Diky za info, zkusim pohledat, nemáte někdo nějaký konkrétní typ zářízení.

Jinak k mé češtině, vím že je otřesná, ale doufám, že technicky se vyjadřuji pochopitelně a většinou aspoň trochu správně.  :) :)

Tomáš Žabka:
Tak po konzultaci s "výrobcem" mi bylo doporučeno k zásuvce WS313 koupit tlačítka WS330 a to z důvodu zpětné vazby, ta je potvrzena LED (bohužel není vidět). Systém mám v provozu od 21.1.2016 tedy zatím pár dní, ale funguje skvěle. Mám jednu zásuvku WS313 (k ní je dodaná i klíčenka WS310) a k tomu jsem koupil dvě tlačítka WS330. Programování bylo v pohodě, přesně podle návodu. Jediný co budu muset udělat je provrtat krytku tlačítek a doplnit průhledítko na signalizační LED (abych měl tu zpětnou vazbu :) ). Jinak zatím spokojenost.

Martin Hroudný:
Mám od Elbocku dálkově ovládaný termostat, a dosah je mizerný. Abych "prosvítil" jeden strop s travezama mezi místnostmi (nejsou přímo nad sebou),  tak jsem musel pro sichr na vysílač přidělat externí anténku.
Že by to šlo přes 2 stropy, o tom si mohu nechat zdát.

Každopádně bych uvítal též nějaké řešení na dálkovou distribuci HDO signálu po celém RD.

Jiří Schwarz:
S tím dosahem je to složité.
Mám tu RX2 od Eniky. Byl to šok, když jsem to zapojil a kontrolka signalizující přítomnost signálu na frekvence 433MHz téměř nezhasla. To zhoršuje dosah, protože "užitečný" signál musí být v nějakém vztahu k "rušícímu",  aby jej dokázal přijímač vyhodnotit.
Přístroje pracující na vyšších frekvencích (např. 868MHz) zpravidla nemají tak zarušené pásmo, ale čím vyšší frekvence, tím víc vadí překážky.

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana