Jak regulovat spotřebu bojleru TUV?

<< < (2/5) > >>

Radek Mašín:
Citace: dolac  21.12.2015, 22:06

Kolega má pravdu, dokáže to poriadne rozblikať sieť, a to nie len vám, ale aj susedom a môžte mať problém. 
Existuje však elegantné riešenie od fy. Vonsch - spojitý regulátor výkonu SRVS10. Skúste si to dohľadať. Stačí zadať do googla "spojitý regulátor výkonu SRVS 10/230"

Vámi navrhovaný regulátor umožní pouze připojení bojleru TUV na fotovoltaické panely a to není primární účel mnou plánované FVE. Primární účel je pokrytí trvale běžících spotřebičů a až přebytky výkonu přesměrovat řízeně do bojleru.

Radek Mašín:
Ještě bych měl dotaz k měření dodávky pomocí čtyřkvadrantní ho elektroměru. Co jsem pochopil, tak všechny stávající regulátory fungují tak, že virtuálně zastaví elektoroměr tím, že ze sítě pustí jednu půlvnu a do sítě zase jinou třeba slabší zpět, případně jich pustí více, aby se srovnala celková bilance. Na Internetu jsem četl názor, že tento způsob regulace nebude použitelný v okamžiku, kdy elektroměry budou registrovat každou půlvnu, takže silná půlvlna se načte do spotřeby a slabá do dodávky. Jaká je dnes doba po které elektroměr vyhodnotí, zda se jednalo o dodávku nebo odběr? Vím, že je to definované směrnicí MID, ale i když jsem ji procházel, tak jsem čas vyhodnocení nanašel.

raj:
Takže popořádku:
Pochopil jste to špatně.
Wattrouter nepracuje s půlvlnami, nýbrž s celými periodami sítě.
Např. jednu ze sta pustí do spotřebiče,  99 zahodí.
Snaží se skutečně regulovat na nulový přetok do sítě.

Elektroměr nepracuje na úrovni jedné periody.
Nicméně pracuje s každou fází zvlášť,  takže pozor, aby "regulace" s tímto "jevem" počítala.
To platí hlavně u jednofázových FVE, kdy dvěma fázemi vesele  ohříváte vodu, ale tou třetí vám půjdou přetoky do sítě,  nebo opačně ... (jupi)

dolac:
Citace: Radek Mašín  05.01.2016, 10:13

Vámi navrhovaný regulátor umožní pouze připojení bojleru TUV na fotovoltaické panely a to není primární účel mnou plánované FVE. Primární účel je pokrytí trvale běžících spotřebičů a až přebytky výkonu přesměrovat řízeně do bojleru.

Samotný regulátor samozrejme zabezpečí iba presmerovanie prebytkov do bojlera resp. iného tepelného spotrebiča. Nemôžete ho použiť samostatne, avšak celý ich systém zabezpečí všetko to čo potrebujete. Oproti iným systémom s wattroutrami však nespôsobuje žiadne flikre.
Ak sa však bavíme o FVE s výkonom 1,7-2kWp a k trafostanici vedie kábel 3x240 AYKY, asi nebudú flikre tak významné.

dolac:
Citace: Radek Mašín  05.01.2016, 10:22

Jaká je dnes doba po které elektroměr vyhodnotí, zda se jednalo o dodávku nebo odběr? Vím, že je to definované směrnicí MID, ale i když jsem ji procházel, tak jsem čas vyhodnocení nanašel.

V súčasnosti je integračná perióda elektromerov 1 sekunda.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana