Jak snížit příkon průtokového ohřívače vody?
Jiří Novotný- Stryker:
Výstup teplé vody se reguluje termostatem a né nějakými vyfikundacemi a laborování s příkonem el. proudu.
Martin H.:
Citace
Jinak všechna čest technikovi co psal návod pro ten "průtokáč" je tam vše co by tam mělo být.
A v návode je aj požiadavka na špeciálnu nízkotlakovú batériu. Je tam teraz taká?
Václav Třetí:
Nevím, nevím, já mám zkušenosti s několika těmito maličkými umyvadlovými průtokovými ohřívači s příkonem kolem 3,5 kW (Clage, Eta) a vždy byl spíš problém, že voda tekla vlažná a pokud to chtěl někdo např. do malé kuchyňky, tak musel používat slaboučký čůrek vody, aby byla ta teplá voda vůbec na mytí nádobí použitelná.
Jinak jedno z možných řešení pro tazatele je, aby našel v zařízení škrtící otvor v přítoku vody do ohřívací nádobky - bývá to mosazný šroubek nebo destička s malou dírkou vložená v trubičce nebo šroubení (holendru) a tuto dírku nepatrně zvětší. Tím zvětší průtok vody a ta se nestačí tolik ohřát. Zvětšování bych dělal velice opatrně, nejlépe po desetinách milimetru, aby nebyla voda zase skoro studená.
Jaroslav Hasala:
Něco mi říká, že zde nepůjde o "normální" využití průtokového ohřívače - to by se teplota vody dala jednoduše regulovat přimícháním studené vody.
ACEOF ACES:
Nestačila by výkonová usměrňovací dioda (která zvládne napětí a proud) s chladičem?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana