Může digitální elektroměr měřit špatně?
Jiří Schwarz:
Předpokládám, že "domeček" nevyužívá nikdo jiný.
Tak nechat jeden okruh jen pro nějakou zabezpečovačku nebo podobnou techniku a vše ostatní vypnout v rozvaděči.
Znám nejeden "rekreační objekt", kde je v rozvaděči 1 jistič 6A pro zabezpečovačku a světlo u vchodu a vše ostatní za vypínačem, aby to šlo rychle vypnout při odchodu.
A uvidíte až se za týden nebo dva vrátíte jestli tam nějaká ta kWh bude navíc.
Ta pravděpodobnos t že by moderní digitální elm. měřil něco, co přes něj neproteklo, je opravdu tak minimální, že je třeba spíše hledat jiné pravděpodobněj ší možnosti.
Miroslav Minařík:
V Čechách se před asi 10 roky připojil šikovný elektrikář na souseda (přes jedno) a temperoval si chatu. Poškozený také nechal ověřit elektroměr a nechal zrevidovat elektroinstala ci. Až po součtu reálných odběrů na chatě a kontrolních podružných měření dospěli k tomu, že rozdíl způsobuje něco mezi sloupkem měření a rozvaděčem v chatě.
Nakonec museli sloupek rozbourat aby našli zazděný nasvorkovaný kabel. A dál to již bylo jednoduché ...
Cibulka Tomas:
, (poklona) za rychlé odpovědi. omlouvám se že jsem omylem napsal Mwh místo Kwh. Odbočka za hodinami nemůže být protože od elektroměru mi jde přímo skrz zeď kabel do rozvodů s jističi. kabel neni vlastně nijak přístupný a je tam už takhle 20 let. Babička když tam bydlela tak měla roční spotřebu 500KWh. měla tam jen lednici,televizi a čerpadlo na vodu. Všechno je tam takhle pořád stejně protože sem to ještě nezačal předělávat. Topí se kamínkama. žádné přímotopy ani bojler. Na jističi na zásuvky je 10 A. Prosím vás chci se zeptat zda je vůbec možné za cca 3 měsíce vyrpat přes ní těch cca 1800 kwh?? nemohl tam ten dotyčný třeba nechat špatný kabel na dešti aby to uteklo do země? Revizák mi řekla že všechny izolace v domu jsou v normách a ztráty žádné nejsou v mém rozvodu,ani mezi barákem a elektroměrem.
Lukáš Rotrekl:
10A * 230V * 24h * 3měsíce * 30dní = 4968kWh, takže ano lze.
Pokud by to bylo rovnoměrné - únik do země přes izolaci, bylo by to
1800kWh/(30dní*3měsíce*24h*230V) = 3,68A - to už není tak málo, aby se to neprojevilo a nebylo to dohledatelné.. ..
Jan Bocek:
Byl jsem letos 6 měsíců na chalupě. Mám stále zapnutý boiler 60 litrů, čerpadlo na vodu, vaříme na elektrickém sporáku, denně se vaří cca 4 konvice čaje a kávičky, malá lednička a k tomu se svítí. Měsíční spotřeba je 100-150 kW. Mám zatím nejhorší ekonomickou sazbu D01d
Za těch 6 měsíců jsem zaplatil 5000 Kč. Spotřeboval jsem 933 kWh za 6 měsíců.
Spotřebovat 2000 kWh za 3 měsíce, to je cca 700 kWh za měsíc je poměrně hodně.
Z toho všeho plyne, že je to opravdu porucha s únikem, anebo jiný odběr.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana