Jak dostat do rozvodnice na omítku z boku další kabely?

<< < (2/4) > >>

Patrik Mlynar:
Citace: Pavel Horský  03.12.2015, 13:43

Přepokládám, že kabely budou až k tělu rozvaděče uloženy ve vkládací liště. Pak je snad vše jasné. Do bočnice krytu rozvaděče vyříznete otvor, který je o něco menší než světlost lišty (zřejmě chápete, že z důvodu, aby samotná lišta překryla tento otvor),  tím protáhnete kabely dovnitř rozvaděče a pak je již vše brnkačka.
Jste vůbec elektrikář?

V principe tak, ale ked si pozriete prve foto, tak miesto na boku je blokovane v strede DIN listou (pri plnom osadeni vsetkych modulov)  a pod a nad nou plastovym stlpikom, ktory to cele drzi pokope. Jeden / dva CYKY sa tam za cenu nejakeho ostreho ohybu do praveho uhla da vopchat, ale ak to ma byt aspon 10 kablov pre cely byt tak neviem neviem ...

Milan Hudec:
Po dlouhém přemýšlení navrhuji lištu vést rovnoběžně s horní plochou, proboha jak se může elektrikář takto ptát (dance)

Pavel Horský:
To Patrik Mlynar: pamatujte si jedno......... .

"Nikdy není potřeba vymýšlet něco, co je již dávno vymyšlené a vyzkoušené"

Pokud si na to tazatel nebo vy netroufáte, nechte to prosím na odbornících.
Uvedený rozvaděč znám, dělal jsem s ním X krát a prováděl jsem i přívody z boku a věřte mi, že není žádný problém. Nesmíte ovšem použít lištu s výškou 15mm, to je snad jasné. O styl připojení a vylištování jde rozhodnou vždy přímo na místě. Pokud člověk nemá estetického ducha, většinou to pak dopadne katasroficky.
Já opravdu nehodlám někoho učit, jak si poradit s takovou banalitou. Pokud nechápete co jsem napsal v předchozím příspěvku, je mi líto.

Maroš Klein:
Škoda, že nie je uvedený priestor.
Mne sa napríklad lišty páčia v predajni, bývať spolu s nimi nechcem. ;)

Pavel Horský:
Pak nezbyde nic jiného, než vyfrézovat v panelu drážku a do ní uložit kabely. Pozor na statiku.
Každá situace má vždy několik řešení. Vždy však záleží na jejich složitosti.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana