Lze Al vodič v zásuvkách o průřezu 4mm jistit 16A?

(1/4) > >>

Veselský:

Koupil jsem nemovitost ze sedmdesátých let a při kontrole elektroinstala ce jsem zjistil, že zásuvkový rozvod TN-C je proveden al vodičem o průřezu 4mm.
Ovšem v rozvaděči je jistič pro tyto zásuvkové okruhy pouze 10A.
Bylo by možné zvýšit jištění na 16A?

Miroslav Minařík:
Citace: Veselský  23.11.2015, 07:26

Koupil jsem nemovitost ze sedmdesátých let a při kontrole elektroinstala ce jsem zjistil, že zásuvkový rozvod TN-C je proveden al vodičem o průřezu 4mm.

Kdo vám to řekl, že jde o 4mm2?

Zdeněk Mazač:
Dotaz, který nepatří na tento o, protože tazatel-laik se může pouze dozvědět, že situaci na místě může posoudit jen RT. I kdyby tazatel poskytl více informací, je to vždy jen odhad bez větší znalosti místních podmínek. A kdo zaručí, že informace od tazatele jsou správné? A i když dostane nějaké doporučení, které se mu nebude zamlouvat, stejně si informaci překroutí tak, aby ve vysledku vyzněla tak jak on si přeje.

Veselský:
Citace: Miroslav Minařík  23.11.2015, 07:49

Kdo vám to řekl, že jde o 4mm2?

Jednak mám k ruce původní projekt, kde jsou tyto vodiče uvedeny. A pak jsem změřil průměr vodiče, který je 2,3mm z čehož plyne průřez 4mm

Jiří Novotný- Stryker:
Citace: Veselský  23.11.2015, 09:39

Jednak mám k ruce původní projekt, kde jsou tyto vodiče uvedeny. A pak jsem změřil průměr vodiče, který je 2,3mm z čehož plyne průřez 4mm

Potom by to neměl být problém. Je tam sice plno neznámého, ale všeobecně řečeno by tento průřez měl jističi 16A vyhovovat.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana