Je možné, že se dostane na PEN nějaké napětí z jiného spotřebiče?

<< < (2/3) > >>

Jiří Schwarz:
Někdo věří kávové sedlině nebo křišťálové kouli, někdo kartám nebo volá TV věštcům a někdo se pokusí v okolí najít někoho s potřebným vybavením, aby mu elektroinstala ci zkontroloval, proměřil...

I když to legislativa jednoznačně nenařizuje, je víc než vhodné při změně majitele nebo uživatele zařízení VTZ (elektrika, plyn, výtahy,...) nechat udělat revizi, je jedno jestli ji nazveme pravidelná nebo mimořádná. Důležité je, že se tím omezí rizika plynoucí mj. z neodborných zákroků do zařízení nebo rozvodů.

Jaroslav Molák:
Byl jsem v mnoha případech jako revizní technik konfrontován s mírně řečeno:
neřemeslně provedenou instalací i lajdácky provedenou revizí. Revizní technik dokonce provedl jen výchozí revizi elektrické instalace v rekonstruované koupelně s pozitivním výsledkem, ostatní zařízení ho v bytě ale nezajímalo. V bytě s rekonstruovano u koupelnou následně zemřel nájemník po úrazu elektrickým proudem.
Špatně, velmi špatně pro revizního technika, nehledě na neboštíka a jeho nejbližší.
   Nevím jakou kvalifikaci máte Vy. Doporučuji samozřejmě, aby vám zařízení prohlédl řemeslný odborník a neposuzuji ve Vašem případě vůbec kvalitu zmiňované, rekonstruované elektroinstala ce podkroví, příčiny bývají mnohdy jinde, než si sami myslíme.

Jan Bocek:
Citace: Jaroslav Molák  23.11.2015, 10:54

Revizní technik dokonce provedl jen výchozí revizi elektrické instalace v rekonstruované koupelně s pozitivním výsledkem, ostatní zařízení ho v bytě ale nezajímalo.

To je praktický příklad revize, kterou by měl revizní technik odmítnout, anebo ji provést komplexně. Mnohokrát jsem byl tlačen do podobné situace....je dobré znovu přečíst Lexikon revizního technika. Člověk se musí naučit také říci NE.

T tématu:
opravdu to sám nevyřešíte. Je to práce pro odborníka v oboru elektro s praxi.

František Šohajda:
Citace

Revizní technik dokonce provedl jen výchozí revizi elektrické instalace v rekonstruované koupelně s pozitivním výsledkem, ostatní zařízení ho v bytě ale nezajímalo.

Tady je vedoucí majitel bytu ,  ne RT !
Pokud chce jen jednu zásuvku zrevidovat, zaplatí jen tu revizi jedné....nikdo RT nedotlačí aby na své náklady udělal celý bytový dům...
Neříkám, že je to dobře, ale tady platí a velí ,zodpovídá majitel!
Jak říká kol Boček..naučit se říkat i NE.

Jiří Novotný- Stryker:
Citace: František Šohajda  23.11.2015, 13:17

Tady je vedoucí majitel bytu ,  ne RT !
Pokud chce jen jednu zásuvku zrevidovat, zaplatí jen tu revizi jedné....nikdo RT nedotlačí aby na své náklady udělal celý bytový dům...
Neříkám, že je to dobře, ale tady platí a velí ,zodpovídá majitel!
Jak říká kol Boček..naučit se říkat i NE.

Já se jen přidám. Od toho je přece kladen velký důraz na rozsah revize.
Cokoli je za ním, mě nezajímá.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana