Jaký samostatný elektrický zdroj tepla s termostatem pořídit do jejího pokoje?

<< < (2/4) > >>

Jan Bocek:
Citace: Dita Hájková  19.11.2015, 17:27

Bydlíme v RD (přízemí + podkroví) s plynovým vytápěním + krb s rozvody tepla.
Mám dva měsíce v péči babičku, která si ve svém přízemním pokoji cca 12 m2 s orientací na sever, neustále stěžuje na zimu (jako asi každý starý člověk).
Kvůli ní musíme topit plynem v celém RD, jinak bychom si vystačili s krbem.
Bojím se, že se nedoplatíme.
Centrální termostat na plynový kotel se nachází v obýváku.

Citace: Fuk Tomáš  19.11.2015, 19:29

Já bych termostat (ovládající kotel ÚT) přemístil do babiččina pokoje, a na ostatní radiátory namontoval termostatické hlavice.

Přesně toto jsme zažili.
Chápu to tak, že máte krb s teplovodní vložkou. Je otázkou, zdá máte sdružený systém ústředního topení, to je bud jedete na plyn, anebo na krb. Nejdříve jsme to řešili termo hlavicemi a později jsme zcela separovali přívod k radiátoru do jednoho pokoje, kde je nastavitelný termostat a ve sklepě je elektroventil ovládající radiátor.

Řečeno jinak, ten jeden radiátor jede na plyn a vše ostatní jede na krb. Sice jsme to vloni ještě doplnili automatickým kotlem FB2 a zásobníkem tepla. Ale v kotli FB2 ještě ted netopíme a "u babičky" je nastavená teplota na 22 stupňů a libuje si to. V budoucnu všechny radiátory takto přepojíme se samostatnými termo a samostatnými ventily. To je cesta k úsporám a pohodlí...

Nejrychlejší řešení je to, co navrhuje kolega Tomáš Fuk.....

PS: termohlavice normálně regulují průtok do radiátoru a navíc, když bude teplota v místnosti +25 stupňů, tak radiátor zcela uzavřou. Může vzniknout nebezpečí přetopení, ale to je již topenářská záležitost

Jaroslav Hasala:
V tomto případě bych zvolil elektrické infratopení.

richard_ba:
Ak mozem poradit tak ten uz spominany infraziaric by mohol byt dobre riesenie aj ked zalezi samozrejme od konkretnej situacie.

Ked robim nieco cez zimu u rodicov v garazi kde sa nekuri tak infra je cesta k rychlemu ohrevu (infra nezohrieva vzduch ale osoby a predmety a efekt je podobny ako od slnka).. a to je stary 600W ktory som este davno zachranil pri rekonstruckii kupelne v panelaku :) Ako regulacia sa da pouzit tepelne spinana zasuvka TS20 od Elektrobock; toto je ale treba samozrejme len ak nema samotny ohrievac vlastny termostat.

Ludvík Kubík:
Pokud bych tento problém řešil já, tak bych jako doplněk ke krbovému vytápění použil, v této místnosti, přenosný olejový radiátor. Zdá se mi to jako optimální řešení vzhledem k osobě, která tyto prostory užívá.

Fuk Tomáš:
Citace: Vítězslav Vaněk  19.11.2015, 20:25

A co když je topení na samotíž,tam asi ty hlavice dost dobře nejdou.

Za prvé se termohlavice na samotížku vyrábějí (mají větší průřez),  a za druhé většina plynových kotlů má oběhové čerpadlo.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana