Jaký samostatný elektrický zdroj tepla s termostatem pořídit do jejího pokoje?

<< < (3/4) > >>

Jaroslav Hasala:
Je celkem nesmysl kvůli jedné osobě vytápět celý dům.
V některých případech nemá smysl ani vytápět celou místnost.
V tomto případě asi najde největší uplatnění zónové topení, konkrétně tedy elektrické infratopení, v kombinaci s bezdrátovým termostatem.

Jednou jsme řešili něco podobného, kdy si pokladní v jedné prodejně stěžovali na zimu. Vytápět celou prodejnu na nějakou "komfortní" teplotu by byl nesmysl.
Vyřešili jsme to infrapanelem zavěšeným nad pokladnou.

Martin H.:
Začal by som od teplomera v izbe, aby ste vedeli, koľko máte stupňov. Seniori majú už vekom poznačené vnímanie svojho tela. Napr. našim babkám nie je žiadne jedlo dosť slané.

Václav Kalina DC:
Mám velmi pozitivní zkušenost s topnou rohoží pod plovoucí podlahou. Příkon 80W/m3 super regulace a žádné stavební úpravy. Dá se to připojit i ze zásuvkoveho okruhu. Nic lepšího se asi nedá vymyslet.

Václav Kalina DC:
Citace: Václav Kalina DC  20.11.2015, 16:12

Mám velmi pozitivní zkušenost s topnou rohoží pod plovoucí podlahou. Příkon 80W/m3 super regulace a žádné stavební úpravy. Dá se to připojit i ze zásuvkoveho okruhu. Nic lepšího se asi nedá vymyslet.

Používám toto http://www.akoupelnyatopeni.cz/podlahove-topeni/elektricke-podlahove-topeni/2/#

František Janeček:
Citace: Martin H.  20.11.2015, 07:58

Začal by som od teplomera v izbe, aby ste vedeli, koľko máte stupňov. Seniori majú už vekom poznačené vnímanie svojho tela. Napr. našim babkám nie je žiadne jedlo dosť slané.

To je vidět, že v podobné situaci jste ještě nebyl.Měřit můžete jak chcete, teploměr může ukazovat co chce.Když je babce zima, tak jí je zima a od teploměru se neohřeje a můžete ji přesvědčovat jak chcete že teplota je dostatečná. :D

Podobný případ jako tazatelka jsem řešil asi před 15 lety, když se k nám nastěhovala tchyně po zlomenině nohy v krčku.Musím říci, že to nebyla žádná satorie, jak některé tchyně bývají ale byla to moc hodná babka a také jí byla zima.Vyřešily to starší 3kW akumulačky a Rego pro ventilátor kamen.Babka byla spokojená.I když se v domě ještě netopilo naplno a třeba se jen temperovalo, akumulačky se ani nemusely nabít naplno, stačilo to k úplné spokojenosti. :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana