Poskytne někdo jednoduché programy pro Tecomat?

<< < (3/3)

Peter Joštiak:
Ja by som seriozny zaujem mal :)

Slavomír Skopalík:
Témata, kde jsem si já naběhnul a jenž by určitě mohla být přínosem pro ostatní:

1. Jak rozložit program do tásků tak, aby jeho vykonání bylo akceptovatelné .
  80% programu jsem musel přepsat, protože doba cyklu, když jsem to měl všechno v hlavní smyčce začala šplhat k 200ms.
  Po optimalizaci je to pod 100ms.
  Tj. rozdělení úloh podle priorit, postupné počítání, v každém cyklu je kousek výpočtu.

2. OpenTherm
  Jak postupovat, známá nastavení pro různé kotle. Určitě by pomohl seznam kotlů, jenž jsou odzkoušené.

3. Co nedělat i když je to dovoleno.
  Například, že pointer je platný pouze po dobu jednoho scanu, nebo že funkce na získání aktuálního času je velmi pomalá, takže ji volat jen jednou během scanu a podobné.

4. Jak udělat mutiuživatelsk ý web (zatím to nemam vyřešeno). Kdy by jej všichni členové domácnosti mohli používat přes mobilní telefon/tablet.

5. RCM2 má hodně specifiké ikony, jaké rozložení funkcí se nejvíce osvědčilo. Já třeba používám symbol hodin jako informaci, že je nízký tarif.

6. Dnes se dá pořídit PC stick pod 3000 Kč, jak v něm udělat levnou vizualizaci? K čemu všemu jde použít?

7. BACnet - jak namapovat všechny globální proměnné, aby byly přístupné přes BACnet.

8. Jak zabezpečit PLC na domací sítí před dětmi (co umí proramovat) a jejich kamarády?

Postránecký Petr:
 (poklona)  za příspěvky, samá dobrá témata  ;)

Pokud kolegové dovolí požádal bych je a příp. zájemce o kontakt na info@axomer.cz, abych se s nimi domluvil a sladíme si termíny. Osobně to vidím někdy duben-květen (bude hezky). domluvil bych učebny, jídlo, ubytování podle zájemců.

Proto piště ať vím kolik by nás bylo. Je to zatím nezávazné

Díky

P.

Juraj Rojko:
Snad nebude vadit, když se zeptám tady. Neplánuje se implementace edice 3 normy IEC 61131-3?

http://www.plcopen.org/pages/whats_new/tc1/status.htm

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana