Komu z vás prošla rukama stavebnice Pikotron?
Zdenek Hejčl:
Na předcházející příspěvek musím navázat.
Z poslední zkušenosti z Chomutova zkušenosti vím, že neumí správně rozmotat kabel do shrnovačky jeřábu - kabel kruhového typu, takže se kroutí až se překroutí...
Udělat spojku na kabelu umí pouze s čokoládou, v lepším případě měřící kabel letují, ale mizerně. Nakonec to zabalí do izolačky. (zle)
Smršťovačky asi neznají...
Kabel použijí co je dostupný, ačkoliv do daného prostředí naprosto nevhodný...
Jo s mladýma, bude ještě práce.... ;)
Martin Novák:
Citace: Jan Bocek 14.11.2015, 18:37
Pikotron,
byly povedené stavebnice, včetně Manuálu. Myslím, že bylo celkem 5. dílů stavebnic a šlo z toho postavit ledaco. Jednotlivé bloky se propojovaly drátky, podobně jako dnes Wega svorky. Používal jsem je léta v kroužcích radiotechniky. Ve své době jsme ve Svazarmu ( technická komise radioamatérů) nakoupili 1000 kusů a podělili jsme kroužky v mnoha okresech. Dokonce jsme vedli týdenní IMZ ( instruktažně metodické zaměstnání) pro vedoucí kroužků ze všech okresů ČSSR s praktickými ukázkami, co se dá z toho všeho vytvořit. Školení byly v Božkově a ve Gbelcích. Byl to nějaký Option původního Manuálu od Pikotroniků.
Ach jo... Logitronik, Pikotron, tehda jsem u Svazarmu delal instruktora... Tenkrat jeste nekomu zalezelo na tom, aby podchytil mladez a k necemu ty decka vedl. Pak ti nejlepsi sli o dvere dal pipat k radioamaterum a staveli si vlastni prijmace a transcivry, a nebo si delali barevnou hudbu, zesilovace a ucil jsem je zvukarinu...
Mirek Čech:
Citace: Zdenek Hejčl 15.11.2015, 22:29
Na předcházející příspěvek musím navázat.
Z poslední zkušenosti z Chomutova zkušenosti vím, že neumí správně rozmotat kabel do shrnovačky jeřábu - kabel kruhového typu, takže se kroutí až se překroutí...
Udělat spojku na kabelu umí pouze s čokoládou, v lepším případě měřící kabel letují, ale mizerně. Nakonec to zabalí do izolačky. (zle)
Smršťovačky asi neznají...
Kabel použijí co je dostupný, ačkoliv do daného prostředí naprosto nevhodný...
Jo s mladýma, bude ještě práce.... ;)
Vůbec se tomu nedivím já jsem sice z učňáku nějaký ten rok venku ale tedy nic proti vyučujícím,naučili nás teorii ale nic extra praktického když pominu základní zapojení vypínačů zásuvek a podobně takže po nástupu do zaměstnání do Vítkovic válcovna trub na elektroúdržbu jsem si připadal jak největší pitomec protože jsem v podstatě neuměl nic....
Měl jsem ale štěstí na spolupracovník y kteří mě toho spoustu naučili
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana