Jak si legislativně vyložit aktivní hromosvod na letištní hale?

<< < (25/27) > >>

Pavel Horský:
Citace: Maroš Klein  01.12.2015, 14:56

Majiteľ bude veriť.
A tester mi načo? Ja ani istič neviem otestovať a revidujem. :)

Bavíte se?
Já moc ne.

Maroš Klein:
Citace: Maroš Klein  02.12.2015, 11:21

...na základe tejto logiky sa k porušovaniu zákonov môže vyjadrovať je za porušenie zákonov zodpovedný každý elektrikár ktorý na montáži ESE pracoval?

Vyjadrovať sa môže aj moja teta.  :)

Jiří Novotný- Stryker:
Tento názor musím podpořit.
Neustále je RT stavěn do pozice jakéhosi poloboha. Pořád zde někdo straší tím, že je jednou nohou v kriminále apod. Pokud udělá to, k čemu je oprávněn, nic neošidí, nepřehlédne (ať omylem, či záměrně),  nemá se čeho bát.
Úloha RT ve výstavbě je jasná. Na základě podkladů (PD, protokolu VV) posoudit dané zařízení a pokud jsou závady tyto vypsat včetně konkrétních článků norem, či zákonů apod.
Nic více, nic méně.
Nechápu, proč si pořád někdo chce na svá bedra brát víc než musí?
Ručí např. STK za stav automobilu se kterým provozovatel auta přijede? Nepřiveze technický průkaz, kontrola se prostě nekoná-odchod od válu.
Zajímá se STK v případě závad o to, jestli bude auto opraveno? Či takový nesmysl, jakože do kdy?
Nic takového. Zhodnotí stav, vypíše závady a buď známku vylepí, či nikoli. Zbytek je nezajímá.
S revizemi je to obdobné.
To oč tu běží je pouze obava o to uživit se a vystavovat minimum RZ s negativním závěrem. Proto jsou mnozí RT "bezpáteřní" a právem se potom  bojí.

Maroš Klein:
Citace: Pavel Horský  02.12.2015, 11:49

Bavíte se?
Já moc ne.

Ak budete mať na ESE normu, možno sa budete baviť tiež. Alebo ju budete brať vážne?
Zatiaľ to samozrejme musíte brať  tak ako to je.  :)

Pavel Horský:
Citace: Maroš Klein  02.12.2015, 12:01

Ak budete mať na ESE normu, možno sa budete baviť tiež. Alebo ju budete brať vážne?
Zatiaľ to samozrejme musíte brať  tak ako to je.  :)

Ne. ESE jde tak nějak mimo mojí osobu.
Kravinami se prostě nezabývám, nenavrhuji, nereviduji, nerozčiluji se.
Beru to tak, že hlavice ESE je v naší ČR legislativě brána jako běžná jímací tyč a tak ji jako všemocnou bambuli plně ignoruji.
Pokud by chtěl někdo ode mne revizi na takovýto druh hromosvodu, závěr bude jasný včetně výpisu rozporů s u nás platnými ČSN a zákony.  ;)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana