Jak si legislativně vyložit aktivní hromosvod na letištní hale?
Jan Franěk:
Citace: František Šohajda 20.11.2015, 11:41
...Nikdo jiný tomu nerozumí, proto je k tomu oprávněn a určen pouze a výhradně TIČR.
Ti mají vyškolené a prověřené pracovníky na tuto práciproto vydali i vyhlášku 73/2010...
Tak to mě fakt pobavilo ;D Jste si tímto tvrzením opravdu jist?
Jen pro pořádek. Kdo četl canc který TIČR vydává ohledně ESE rádoby ochrany ví, že se tam píše jen to, že je hlavice instalována v souladu s návodem výrobce. Za to si nechají dobře zaplatit. Vždyť o co jiného s ESE vlastně jde, než o balík peněz.
PS: vím o jedné instalaci ESE na domě jeho prodejce. Znal můj postoj ohledně hlavic a tak jsem se domluvili na tom, že mu tuto parádu provede někdo jiný, včetně revize. Prostě to tak chtěl a tak to taky má.
Jiří Novotný- Stryker:
Citace: Jan Franěk 20.11.2015, 18:28
Tak to mě fakt pobavilo ;D Jste si tímto tvrzením opravdu jist?
Jen pro pořádek. Kdo četl canc který TIČR vydává ohledně ESE rádoby ochrany ví, že se tam píše jen to, že je hlavice instalována v souladu s návodem výrobce. Za to si nechají dobře zaplatit. Vždyť o co jiného s ESE vlastně jde, než o balík peněz.
PS: vím o jedné instalaci ESE na domě jeho prodejce. Znal můj postoj ohledně hlavic a tak jsem se domluvili na tom, že mu tuto parádu provede někdo jiný, včetně revize. Prostě to tak chtěl a tak to taky má.
Omyl, omyl, omyl.
Souhlasím s tím, že takový blábl TIČR napsal (mám ho tady uložen v PC), nicméně, pokud je žádáte o závazné stanovisko dle 73/2010, tak neposuzují pouze hlavisi ESE, ale systém jako celek (projektovou dokumentaci, shodu s normovými hodnotami), dále provádí místní šetření, měření apod.
Doopravdy si myslíte, že si ničeho nevšimnou, či nenesou zodpovědnost?
Jan Franěk:
Citace: Jiří Novotný- Stryker 20.11.2015, 18:43
Omyl, omyl, omyl.
A v čem a v čem a v čem? ;) Vážně.
Souhlasím s tím, že takový blábl TIČR napsal (mám ho tady uložen v PC),
Alespoň v něčem se shodneme ;) (drinks)
nicméně, pokud je žádáte o závazné stanovisko dle 73/2010, tak neposuzují pouze hlavisi ESE, ale systém jako celek (projektovou dokumentaci, shodu s normovými hodnotami), dále provádí místní šetření, měření apod.
V tom případě bych rád viděl nějaké podobné stanovisko. Protože o tom evidentně mnoho víte, předpokládám že toto stanovisko také máte uloženo ve svém PC. Mohu požádat o kopii? Předem díky.
Jan Alin:
Asi všimnou, někteří jsou tam s celkem slušným vzděláním a zkušenostmi, ovšem s tou zodpovědností bych si nebyl tak jist, dříve určitě nebyli, dnes už možná ano.
Miloš Vít:
Dle zkušeností se vyskytuje ESE jak na nemocnicích, objektech bank,...
Důvodem je (v Kocourkově) nedodržování předpisů a zákonů (příklad silnice, černé stavby,...).
Otázka funkčnosti (hromnička / ESE / hromosvod dle ČSN) bude řešena až v případě úderu blesku - dokud se nic nestane tak o nic nejde ?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana