Co byste vzkázali panu "projektantovi", potažmo investorovi takového hromosvodu?
Jiří Schwarz:
Citace: Jiří Novotný- Stryker 02.11.2015, 08:34
... už toho napadání ČKAITu nechte, už to není ani vtipné, ani zajímavé, navíc mi tak nějak uniká smysl toho, za co vlastně v této debatě debatě ten ČKAIT vlastně může >:(
...
Mám svoje zkušenosti s členy "spolku jehož jméno se nevyslovuje".
Nejen v oblasti elektro, ale např. i v oblasti dopravních staveb.
Vedle odborníků se tam schovávají "za kulaté razítko" i patlalové naprosto neschopní vstřebat nové informace.
A za co může ČKAIT?
Třeba za to, že když někdo zaplatí členský příspěvek, stává se chráněnou osobou, i když svým dílem dělá ostudu tomu, kdo ho chrání!
Také nejsem členem, a tak máme s Pavlem jednu výhodu - když někdo poruší zákon nebo v projektu hrubě poruší nějakou normu, můžeme říci, že to porušil, že je projekt špatně.
Protože kdybychom byli členy, tak bychom podle Kodexu ČKAIT nesměli kolegovi jeho dílo napadnout i kdyby tam napsal sebevětší nesmysly! A to je přesně to, co dělá ČKAIT špatně!
Takže když se vrátíme k původní otázce tohoto vlákna, já bych nevzkazoval nic projektantovi, já bych měl vzkaz pro investory, stavební úřady a ČKAIT - opravdu vás baví podporovat hlupáky?
Pavel Horský:
Citace: Jan Hlavatý. 02.11.2015, 08:39
Nevěš hlavu, můžeš projektovat zadávací dokumentace veřejných zakázek (tam není dle vyjádření MMR autorizace podmínkou), můžeš projektovat realizační dokumentace (nejde o vybranou činnost, tudíž není podmínkou autorizace), můžeš dělat skutečné stavy (dtto)
(jednicka) (drinks) Tak to jsem Honzo moc rád, že mohu alespoň něco dělat
Dá se to klidně i otočit tak, že jen blbec není schopen autorizaci udělat. Važte prosím slova pane Horský a už toho napadání ČKAITu nechte, už to není ani vtipné, ani zajímavé, navíc mi tak nějak uniká smysl toho, za co vlastně v této debatě debatě ten ČKAIT vlastně může >:(
Koukám, že v otáčení textu do vaší podoby jste zřejmě nepřekonatelný m expertem. No, každý jsme nějaký, že?
Normálně bez jakéhokoli průzkumu mého textu a bez jakéhokoli otáčení musí člověk se základními rozeznávacími schopnostmi rozpoznat, že má narážka byla především na 1/2 autorizovaných projektantů, kteří se za razítko jen schovávají a pod rouškou státní organizace páchají jen dobytčárny.
Chápete to?
Jiří Novotný- Stryker:
Citace: Jan Franěk 02.11.2015, 08:48
Ale ale to zní, jako když někdo rozšlape děcku na pískovišti bábovičku.
Koukám že jste vedle jak ta jedle.
Veškeré vzdechy a výtky směrem ke ČKAIT, jsou především kvůli nerespektování jejich vlastních pravidel a zavíráním očí nad špatnou i podvodnou činností svých členů. Tedy je hezké když si nastavíte vlastní pravidla a kodex, což je v praxi bohužel jen cárem papíru. Vím o několika případech (i zde jich pár bylo popsáno) kdy byla podána konkrétní stížnost, na konkrétního člověka a ČKAIT nic. Prostě čím širší základna, tím více peněz. Tím pádem žádná prestiž jen žumpa. Netvrdím že jsou tací všichni. Ale jde o ten kult všemocného razítka, který dává falešný pocit toho správného. Dokud to na ČKAITu nepochopí a neudělají si ve vlastních řadách pořádek, budou to schytávat pokaždé, když na ně přijde řeč.
Citace: Jan Hlavatý. 02.11.2015, 08:39
Nevěš hlavu,
Myslím že Pavel hlavu nevěsí. Píše o něčem trochu jiném ;) ;D
Začneme si tedy předhazovat revizní zprávy, těch, kteří si říkají revizní technik?
A mnohdy je to na kriminál, nebo na doc. Chocholouška.
Také se mi nelíbí, že TIČR dá osvědčení k provádění revizí každému kdo má díru do zadku.
Navíc RT má paradoxně větší zodpovědnost jak ten projektant, jedině on je schopen zarazit uvedení VTZ do provozu.
Tím neobhajuji nezodpovědného projektanta.
Připadá mi prostě nefér neustále tvrdit, že za vše špatné tady může ČKAIT.
Každý kdo chce, může se stát jeho členem a přes valnou hromadu se pokusit o změnu toho co se mi nelíbí.
Jen ho ovšem komora musí vzít, že? :D
Jiří Novotný- Stryker:
[/quote]
Takže když se vrátíme k původní otázce tohoto vlákna, já bych nevzkazoval nic projektantovi, já bych měl vzkaz pro investory, stavební úřady a ČKAIT - opravdu vás baví podporovat hlupáky?
[/quote]
Myslím, že toto už je vážně za hranou pane Schwarz :o
Jiří Novotný- Stryker:
Citace: Jiří Schwarz 02.11.2015, 08:52
... už toho napadání ČKAITu nechte, už to není ani vtipné, ani zajímavé, navíc mi tak nějak uniká smysl toho, za co vlastně v této debatě debatě ten ČKAIT vlastně může >:(
...
Mám svoje zkušenosti s členy "spolku jehož jméno se nevyslovuje".
Nejen v oblasti elektro, ale např. i v oblasti dopravních staveb.
Vedle odborníků se tam schovávají "za kulaté razítko" i patlalové naprosto neschopní vstřebat nové informace.
A za co může ČKAIT?
Třeba za to, že když někdo zaplatí členský příspěvek, stává se chráněnou osobou, i když svým dílem dělá ostudu tomu, kdo ho chrání!
Také nejsem členem, a tak máme s Pavlem jednu výhodu - když někdo poruší zákon nebo v projektu hrubě poruší nějakou normu, můžeme říci, že to porušil, že je projekt špatně.
Protože kdybychom byli členy, tak bychom podle Kodexu ČKAIT nesměli kolegovi jeho dílo napadnout i kdyby tam napsal sebevětší nesmysly! A to je přesně to, co dělá ČKAIT špatně!
Tak ať na stavební úřad a k autorizovaným projektantům prostě nechodí a je.
Nakonec vše má své řešení, skvělééééééééé éé. ;D ;D ;D
Pan Horský budeme mít práce až nad hlavu.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana