Co byste vzkázali panu "projektantovi", potažmo investorovi takového hromosvodu?
Pavel Horský:
Citace: Jan Palička 01.11.2015, 20:52
1/ zateplení fasády je dle zákona 183/2006 Sb stavební úpravou, která vyžaduje stavební povolení, protože se mění vzhled stavby a provedení může negativně ovlivnit její požární bezpečnost (proto se k němu také vyjadřují hasiči).
Hasiči se nevyjadřují k objektům do stavební výšky 12,5m.
K hromosvodům na panelových domech se jinak nechci moc vyjadřovat.
Proč taky?
Tvrzení, že je dle ČSN 341390 vše v pořádku je dle mého soudu tvrzením alibistickým a obhajují ho většinou ti, kteří zrevidují většinou vše a za jakýchkoli podmínek, hlavně že je za to zaplaceno. Pak tvrdohlavě a za každou cenu své konání obhajují, bo svému konání za ta léta snad už i věří.
Ten kdo se návrhy hromosvodů aktivně zabývá, ví jak ochranu řešit a dle čeho ji navrhovat.
Nemohu se k tomu dál vyjadřovat.
Nejsem členem ČKAIT, tudíž nejsem projektant. Měl bych pak asi smekat před každým, kdo má kulaté razítko s lvíčkem . Tak nějak se mi vlastně ani nechce, protože když vidím, co 1/2 projektantů s autorizací dokáže, je mi zle. Ale asi tomu nerozumím, bo razítko zřejmě dělá i z blbce boha. Je mi líto.
Jan Franěk:
Zajímavá diskuse. ALe co dál?
Proč někomu něco vzkazovat. Tedy především proč nějakému projektantovi, kterého to stejně nezajímá, když ho nezajímají ani platné normy a ani zákony. Zákazníka to zřejmě také nezajímá, když si na tyto činnosti nenašel vhodného odborníka, ale podle všeho vybíral především podle ceny. Alespoň vše tomu tak nasvědčuje. Proč se tedy zabývat někým, kdo o to zřejmě nestojí.
Je hezké někoho usvědčit z podvodného jednání, viz příspěvky kolegy Hlavatého, ale co s tím dál? Bude dál neoprávněně podnikat, podvádět lidi, prznit řemeslo a mi si tady zatím budeme povídat, jak jsme mu to nandali? I proto to bude tomu projektantovi jedno. Nic se mu nestane, nikdo to prostě neřeší. Zákazník dostane nesmyl na papíře, někdo to podle něj provede, jiný zreviduje a nakonec budou všichni šťastni. Tím to všechno skončí, bez ohledu na to, co si o tom myslíme.
Myslím že je to pokus o záchranu někoho kdo o to vlastně nestojí. I když přiznávám, že mě zaujali některé příspěvky a také s napětím očekávám podklady od kolegy Moláka.
Jiří Novotný- Stryker:
Citace: Pavel Horský 02.11.2015, 08:07
Citace: Jan Palička 01.11.2015, 20:52
1/ zateplení fasády je dle zákona 183/2006 Sb stavební úpravou, která vyžaduje stavební povolení, protože se mění vzhled stavby a provedení může negativně ovlivnit její požární bezpečnost (proto se k němu také vyjadřují hasiči).
Nejsem členem ČKAIT, tudíž nejsem projektant. Měl bych pak asi smekat před každým, kdo má kulaté razítko s lvíčkem . Tak nějak se mi vlastně ani nechce, protože když vidím, co 1/2 projektantů s autorizací dokáže, je mi zle. Ale asi tomu nerozumím, bo razítko zřejmě dělá i z blbce boha. Je mi líto.
Ale ale to zní, jako když někdo rozšlape děcku na pískovišti bábovičku.
Dá se to klidně i otočit tak, že jen blbec není schopen autorizaci udělat. Važte prosím slova pane Horský a už toho napadání ČKAITu nechte, už to není ani vtipné, ani zajímavé, navíc mi tak nějak uniká smysl toho, za co vlastně v této debatě debatě ten ČKAIT vlastně může >:(
Pořád se nemohu zbavit dojmu, že vám prostě to kulaté razítko chybí a Vy by jste ho tak ráááád chtěl. ;)
Neznám Vaše vzdělání, nicméně jsem pochopil, že pro vás zbývá jen ta část, kde se hovoří o vyjímce ze vzdělání, není-liž pravda.
J Lhava:
Citace: Pavel Horský 02.11.2015, 08:07
Nejsem členem ČKAIT, tudíž nejsem projektant.
Nevěš hlavu, můžeš projektovat zadávací dokumentace veřejných zakázek (tam není dle vyjádření MMR autorizace podmínkou), můžeš projektovat realizační dokumentace (nejde o vybranou činnost, tudíž není podmínkou autorizace), můžeš dělat skutečné stavy (dtto)
Jan Franěk:
Citace: Jiří Novotný- Stryker 02.11.2015, 08:34
Ale ale to zní, jako když někdo rozšlape děcku na pískovišti bábovičku.
Koukám že jste vedle jak ta jedle.
Veškeré vzdechy a výtky směrem ke ČKAIT, jsou především kvůli nerespektování jejich vlastních pravidel a zavíráním očí nad špatnou i podvodnou činností svých členů. Tedy je hezké když si nastavíte vlastní pravidla a kodex, což je v praxi bohužel jen cárem papíru. Vím o několika případech (i zde jich pár bylo popsáno) kdy byla podána konkrétní stížnost, na konkrétního člověka a ČKAIT nic. Prostě čím širší základna, tím více peněz. Tím pádem žádná prestiž jen žumpa. Netvrdím že jsou tací všichni. Ale jde o ten kult všemocného razítka, který dává falešný pocit toho správného. Dokud to na ČKAITu nepochopí a neudělají si ve vlastních řadách pořádek, budou to schytávat pokaždé, když na ně přijde řeč.
Citace: Jan Hlavatý. 02.11.2015, 08:39
Nevěš hlavu,
Myslím že Pavel hlavu nevěsí. Píše o něčem trochu jiném ;) ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana