Co byste vzkázali panu "projektantovi", potažmo investorovi takového hromosvodu?

<< < (7/14) > >>

Jan Alin:
Citace: Lukáš Rotrekl  01.11.2015, 22:12

........ napadalo mě docela dostikrát, jak mohly paneláky procházet revizemi... No za dlouhých zimních večerů se to pokusím pochopit...

Paneláky byly samá výjimka a ústupek předpisům již od svého vzniku a to nejen v oblasti hromosvodů ale prakticky ve všem.  :(

Jan Hájek:
Citace: ACEOF ACES  01.11.2015, 21:46

Citace: Jan Alin  01.11.2015, 20:37

Nabídněte alternativu.

Podle mého názoru, jsou původní hromosvody panelových domů, navržené pro podmínky České republiky, dostačující.

Dost odvážné tvrzení, ještě jsem neviděl panelák, který by byl v souladu s ČSN 34 1390.
Ukažte mi ho a máte 5 Kč!

Jan Hájek:
Citace: Jan Alin  01.11.2015, 22:24

Citace: Lukáš Rotrekl  01.11.2015, 22:12

........ napadalo mě docela dostikrát, jak mohly paneláky procházet revizemi... No za dlouhých zimních večerů se to pokusím pochopit...

Paneláky byly samá výjimka a ústupek předpisům již od svého vzniku a to nejen v oblasti hromosvodů ale prakticky ve všem.  :(

Nikde neexistuje stran hromosvodů žádná výjimka, tenkrát se upravovaly normy, ale na hromosvody žádná.

Jan Alin:
Citace: Jan Hájek  01.11.2015, 22:36

Nikde neexistuje stran hromosvodů žádná výjimka, tenkrát se upravovaly normy, ale na hromosvody žádná.

Ještě si to pamatuji, když správný člověk řekl, že to musí být dobře a zítra, tak to taky bylo, sám jsem párkrát narazil kvůli nepromyšlenému prosazování vlastní pravdy. Neříkám že vždy a všude, ale šířilo se to pak jako mor. Dnešní doba ovšem není jiná. I když jsou předpisy dostupné a lze dokonce i prosadit vlastní řešení, tak zas není nikdo, kdo by měl moc jejich dodržování vynucovat, řeší se vždy až následky, nikoli příčiny.

ACEOF ACES:
Citace: Jan Alin  01.11.2015, 19:15

Citace: ACEOF ACES  01.11.2015, 19:00

Nevíte jaké jsou, za ta léta zkušenosti, s hromosvody na panelových domech?

Vzhledem k jejich počtu jsem neslyšel o nějakých výjimečných problémech.

Jak si to vysvětlujete?
Nedostatek informací?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana