Co byste vzkázali panu "projektantovi", potažmo investorovi takového hromosvodu?
Jan Alin:
Citace: Lukáš Rotrekl 01.11.2015, 22:12
........ napadalo mě docela dostikrát, jak mohly paneláky procházet revizemi... No za dlouhých zimních večerů se to pokusím pochopit...
Paneláky byly samá výjimka a ústupek předpisům již od svého vzniku a to nejen v oblasti hromosvodů ale prakticky ve všem. :(
Jan Hájek:
Citace: ACEOF ACES 01.11.2015, 21:46
Citace: Jan Alin 01.11.2015, 20:37
Nabídněte alternativu.
Podle mého názoru, jsou původní hromosvody panelových domů, navržené pro podmínky České republiky, dostačující.
Dost odvážné tvrzení, ještě jsem neviděl panelák, který by byl v souladu s ČSN 34 1390.
Ukažte mi ho a máte 5 Kč!
Jan Hájek:
Citace: Jan Alin 01.11.2015, 22:24
Citace: Lukáš Rotrekl 01.11.2015, 22:12
........ napadalo mě docela dostikrát, jak mohly paneláky procházet revizemi... No za dlouhých zimních večerů se to pokusím pochopit...
Paneláky byly samá výjimka a ústupek předpisům již od svého vzniku a to nejen v oblasti hromosvodů ale prakticky ve všem. :(
Nikde neexistuje stran hromosvodů žádná výjimka, tenkrát se upravovaly normy, ale na hromosvody žádná.
Jan Alin:
Citace: Jan Hájek 01.11.2015, 22:36
Nikde neexistuje stran hromosvodů žádná výjimka, tenkrát se upravovaly normy, ale na hromosvody žádná.
Ještě si to pamatuji, když správný člověk řekl, že to musí být dobře a zítra, tak to taky bylo, sám jsem párkrát narazil kvůli nepromyšlenému prosazování vlastní pravdy. Neříkám že vždy a všude, ale šířilo se to pak jako mor. Dnešní doba ovšem není jiná. I když jsou předpisy dostupné a lze dokonce i prosadit vlastní řešení, tak zas není nikdo, kdo by měl moc jejich dodržování vynucovat, řeší se vždy až následky, nikoli příčiny.
ACEOF ACES:
Citace: Jan Alin 01.11.2015, 19:15
Citace: ACEOF ACES 01.11.2015, 19:00
Nevíte jaké jsou, za ta léta zkušenosti, s hromosvody na panelových domech?
Vzhledem k jejich počtu jsem neslyšel o nějakých výjimečných problémech.
Jak si to vysvětlujete?
Nedostatek informací?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana