Jak zapojit asynchronní motor jako generátor ?
Milan Otras:
Od princípu Asynchrónny motor nemá permagentné magnety a teda nieje schopný vytvárať napätie . Pre porovnanie si vypnite plne roztočený asynchrónny motor a vyskúšajte na ňom zmerať zo skúšačkou napätie . Určite tam nameriate len mV a to vám asi stačiť nebude.Sú prípady na FM kde sa pri brzdení brzdí zmenou frekvencie a menič je krátkodobo schopný dodať do siete energiu ale to je len veľmi krátko a pri prudkom zabrzdení.
Jirka Dvořák001:
(poklona) za reakce. Asi sem si to představoval trochu jednoduše. tak po zhlédnutí x videa jsem to také tak bral :)
viz třeba toto https://www.youtube.com/watch?v=SCc7Cz_aFac
nejde mi do hlavy to že tady mám RC motůrek na 12V o hmotnosti 20 dka a po jeho pootočení ručním mi dává 3 volty předpokládal jsem tedy že by tento mohl dávat víc. V ostrůvku mám 2 baterie. hmotnost jedné je přes 70kg a tahat to domů do paneláku z chaty na dobytí se prostě nedá . Mám samozřejmě centrálu ale to je také o ničem. MTTP je na příkon 560W a cca 150V panely mám 250W 54V dva obří. V létě je to docela v pohodě ale v zimě hrůza. Nějaká rada. Mám to na opuštěném místě "doslova" novou vrtuli za pár táců se mi do toho dávat nechce i když tam mám psi tak kde by vrtule mohla být se psi nedostanou.
Václav Třetí:
Studujte pilně elektrotechnic kou literaturu a český jazyk. Vaše úvahy, že jeden vodič je 220 a druhý 380V mě přesvědčily, že každá rada je zbytečná. Zůstaňte u těch 12 nebo 24V= , alespoň si (snad) neublížíte. Číst Vaše příspěvky je nad lidské síly.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana