Kolika procentní je rozdíl vytápění a ohřevu vody mezi plynem a elektřinou?

<< < (2/5) > >>

Lukáš Rotrekl:
Předpokládám, že tazatelku zajímá rozdíl v ceně, i když to neuvedla....
Ideální na toto najít dva stejně objekty se stejným užíváním a stejné stavebně, jeden topený plynem a jeden elektrikou....
Příklad od sousedů:

Jeden elektro: já za elektriku zaplatím 45 000ročně.
Druhý plyn: to je drahý, já zaplatím za plyn jenom 28 000,-. No a kolik zaplatíš za elektriku to je snad jedno, když s ní netopím, ne, ale nějakých 16 tisíc.
Po přičtení revizí už je rozdíl naopak.... Od té doby šla elektrika trošku dolů, plyn úplně nevím...

Jiří Novotný- Stryker:
Citace: Lukáš Rotrekl  22.10.2015, 08:57

Předpokládám, že tazatelku zajímá rozdíl v ceně, i když to neuvedla....
Ideální na toto najít dva stejně objekty se stejným užíváním a stejné stavebně, jeden topený plynem a jeden elektrikou....
Příklad od sousedů:

Jeden elektro: já za elektriku zaplatím 45 000ročně.
Druhý plyn: to je drahý, já zaplatím za plyn jenom 28 000,-. No a kolik zaplatíš za elektriku to je snad jedno, když s ní netopím, ne, ale nějakých 16 tisíc.
Po přičtení revizí už je rozdíl naopak.... Od té doby šla elektrika trošku dolů, plyn úplně nevím...

Na vrub plynu ještě připočitejte nemalou reinvestici v podobě nového kotle, já nevím po kolika? Po deseti, patnácti letech. A, že to není malá částka. A silně pochybuji, že po celou dobu životnosti kotle (plynového) nebude potřeba zásah servisáka (min. jeho čištění).
Toto např. u topných kabelů odpadá.

Radek Červený:
Citace: Jiří Novotný- Stryker  22.10.2015, 08:48

Nezapomínejte na topné kabely!
Sám po nich již sedm let chodím k max. spokojenosti.
Údržba nulová (jak taky),  životnost rovna životnosti stavby.

Topné kabely v podlaze mají kromě nulové údržby (pokud nejsou napadeny kutilem s vrtačkou  ;D) ještě jednu velkou výhodu. Teplo jde od podlahy a od noh, v praxi je tedy pocitově vnímáno úplně jinak a to i při nižší prostorové teplotě. Ono takové snížení teploty v místnosti o pouhé 2°je už citelně znát na celkovém účtu za vytápění.

František Šohajda:
Citace: Martin H.  22.10.2015, 08:32

Citace: Veroika  21.10.2015, 21:06

Kolika procentní je rozdíl mezi vytápěním klasického rodinného domu a ohřevu vody elektřinou a plynem?
Stačí mi to pouze přibližně.

Cenník plynárni v kWh je priamo porovnateľný s cenou elektriny. Na Slovensku je elektrina 3 až 4 razy drahšia ako plyn.

1 kWh je stejná energie u všeho ! ;D ;D
Tak si to porovnám,podle netu.Ceny jsou různé u různých dodavatelů.
Přesně to nikdy nespočítáte. ;)   (Různé převody)

Juraj Rojko:
Parametrů na kterých to záleží je opravdu mnoho. Ale podívejte se na:

http://vytapeni.tzb-info.cz/tabulky-a-vypocty/138-porovnani-nakladu-na-vytapeni-tzb-info

a
http://kalkulator.tzb-info.cz/

Obecně se ale dá říct, že náklady na vytápění plynem a elektřinou jsou momentálně přibližně stejné.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana