Je přijímač od ENIKY typ P8 R1 a k němu dvě klíčenky ABB P8 T2 kompatibilní?
Kastner Lubomír:
Koupil jsem jeden přijímač od ENIKY typ P8 R1 a k němu dvě klíčenky P8 T2.
Doma vše krásně funguje.
Klíčenky mám naprogramované na ON/OFF na jedno tlačítko.
Na druhé tlačítko jsem chtěl dát druhý přijímač P8 R1 a spínat další světla.
První přijímač a klíčenky jsem kupoval přímo u ENIKY.
Druhý přijímač jsem koupil v našem velkoobchodě pod označením ABB 3299-11508.
Na první pohled jsou oba přijímače zcela identické.
Ale přijímač od ABB nereaguje na klíčenku od ENIKY.
Je chyba v kompatibilitě a nebo v prstech?
Miroslav Minařík:
Nevím, zda se letošní změny dotýká zrovna toto zařízení, ale i přes to, že Enika zůstává nadále jedním důležitým dodavatelem ABB, rovnítko ABB=Enika už bych neuvažoval.
Více o tom přináší obě značky v tiskových zprávách.
ACEOF ACES:
Nemůže být problém v této změně?
Citace
Systém řízení osvětlení Poseidon® nebude společností ENIKA.CZ dodáván do velkoobchodní a maloobchodní sítě. Náhradu komponent systému Poseidon® zajistí společnost ABB s.r.o., Elektro-Praga pomocí systému ABB RF 868 MHz, který je zpětně kompatibilní s již dodanými komponenty systému Poseidon®. Systém Poseidon® dodaný firmou ENIKA po 1.1.2015 nebude kompatibilní s ABB RF 868 MHz. Systém řízení osvětlení Poseidon® bude určen pouze do projektů komerčních budov a průmyslových aplikací.
Miroslav Minařík:
Citace: ACEOF ACES 11.10.2015, 12:16
Nemůže být problém v této změně?
Citace
Systém řízení osvětlení Poseidon® nebude společností ENIKA.CZ dodáván do velkoobchodní a maloobchodní sítě. Náhradu komponent systému Poseidon® zajistí společnost ABB s.r.o., Elektro-Praga pomocí systému ABB RF 868 MHz, který je zpětně kompatibilní s již dodanými komponenty systému Poseidon®. Systém Poseidon® dodaný firmou ENIKA po 1.1.2015 nebude kompatibilní s ABB RF 868 MHz. Systém řízení osvětlení Poseidon® bude určen pouze do projektů komerčních budov a průmyslových aplikací.
To jsem měl namysli.
Od letošního roku ABB a Enika uspořádala podporu systémů které pro ně vyrábí Enika.
Myslím, že to někdo ze zástupců značek objasní lépe, než já.
František Šohajda:
Jsou různé systémy bezdrátového kódování...nem usí být kompatabilní.. .
Různé frekvence...
ABB neznám, ale ENIKA má vše kompatabilní.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana