Ma tu nekdo zkusenost s detektorem vedeni LA-1012?
Vágner Martin:
Pokusil jsem se zde prohrabat v diskuzich ale vetsinou se jedna o starsi prispevky a tak jsem si rikal ze aktualni info by nebylo ku skode. Jsem zacinajici elektrikar a shanim nejaky rozumny pristroj ktery me detekuje vodice ve zdech.
Pouziti detektoru bez prijimace jsem zavrhl kvuli nepresnosti a tak jsem pro pouziti vysilace a prijimace. Vyrobku na teto bazi je na internetu opravdu hodne a tak by me zajimalo jaky nazor na to mate vy. Kuprikladu se me libi od firmy Cem model LA-1012 a i cena se me zda pomerne rozumna. Vim ze to vyrabi i Fluke ale cenovka 10k+ se me zda neunosna ackoliv chapu ze za kvalitu em plati. V mem pripade ale musim resit pomer cena kvalita protoze s cerstvym zivnostakem nemam penize na rozhazovani.
Takze abych to shrnul:Ma tu nekdo zkusenost s LA-1012, ci by jste mohl nekdo doporucit nejaky dobry pristroj do 7-8k?
Jiří_Hrubý:
Koukněte na LOCAT-N.
Zdeněk Mazač:
Používám LINE TRACER MI 2093 a jako každý takovýto přístroj není stoprocentní, s každým je potřeba se naučit pracovat a mít zkušenost.
Také se mi docela osvědčil hledač BOSCH GMS 120 Professional. Ale kabely s ním hledám spíše jako magnetické materiály a pokud najde kabel /stačí pod napětím, nezatížený/, indikuje ho jako el.zařízení. Ale opět je to o zkušenosti.
Jan Alin:
LINE TRACER MI 2093 jsem používal také a celkem spokojenost. Je ovšem třeba se s ním naučit. První použití bylo takové rozpačité. Nezbytností je také měřicí "sonda", co se zapojuje do přijímače, dá se pak při troše zkušenosti a nastavením citlivosti lokalizovat i jednotlivý vodič v řadové svorkovnici. Zklamal mě vlastně jen jednou a to u velkých průřezů.
Zdeněk Friedrich:
Citace: Jan Alin 09.10.2015, 17:08
LINE TRACER MI 2093 jsem používal také a celkem spokojenost. Je ovšem třeba se s ním naučit. První použití bylo takové rozpačité. Nezbytností je také měřicí "sonda", co se zapojuje do přijímače, dá se pak při troše zkušenosti a nastavením citlivosti lokalizovat i jednotlivý vodič v řadové svorkovnici. Zklamal mě vlastně jen jednou a to u velkých průřezů.
Na detekci vodičů v rozvaděči se mi velmi osvědčil přijímač A1005 (cena necelé 3k) k Eurotestu 61557. Na vyhledávání kabelů, uložených hlouběji pod omítkou je však jeho použití velmi omezené.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana