Co si mohu dovolit k asynchronnímu motoru?
Jirka Š. Svejkovský:
Nebylo to tím, že byl motor v krajních polohách odpojen momentovým spínačem? Motor "do zkratu" si neumím nějak přestavit.
IM:
Citace: Jiří Novotný- Stryker 02.10.2015, 10:37
Dovolit si můžete ledsco...
Led s colou? ;D
Josef Bílý:
Má někdo tušení co se stane s 3f asynchronním motorem BEZ rotoru, když ho připojím do sítě? Měním ložiska a tak mě napadlo co z toho bude. podle mě nic, protože to vlastně bude trafo naprázdno. Co vy na to?
Martin Kurka:
Citace: Jirka Š. Svejkovský 10.10.2015, 11:08
Nebylo to tím, že byl motor v krajních polohách odpojen momentovým spínačem? Motor "do zkratu" si neumím nějak přestavit.
To zřejmě bývaly speciální dvoufázové asynchronní motory, které vydržely trvalý provoz se zabržděným rotorem (nikoliv do zkratu). Prakticky měly skoro konstantní moment (a tím i proud) a přežily i trvale zaseknuté šoupě. Jistily se jen proti zkratu. Ale něco za něco, na výsledný moment to byly strašné obludy.
Martin Kurka:
Citace: Josef Bílý 19.07.2025, 16:38
Má někdo tušení co se stane s 3f asynchronním motorem BEZ rotoru, když ho připojím do sítě? Měním ložiska a tak mě napadlo co z toho bude. podle mě nic, protože to vlastně bude trafo naprázdno. Co vy na to?
Ale trafo naprázdno, kterému ukradnete dva sloupky.
Rotorem se uzavírá magnetický tok, takže výsledek bude obdobně nepříznivý, jako když nepřitáhne AC stykač, nebo když se AC brzdnému elektromagnetu zasekne mechanicky brzda.
Magnetický odpor obvodu se zvýší a proud stoupne.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana