Čím může vznikat jemné brnění při dotyku země při stání v bazénu?
Joscer:
Myslite toto?
Vzal jsem měřák, slaná voda byla v bazénu ....a mezi vodou a mokrou zeminou z bazénu jsem napěřil nějaké malé napětí (už nevím přesně jaké)....
Po zkoumání jsme nic vadného nenašel !Tak jsem navrhl majiteli vykopat z části kolem bazénu uzemění,
natlouct tyče a spojit FeZn a zahodit.....pa k jsme to spojil všechno s PE svorkovnicí v rozvaděči...
Pak jsem nenaměřil nic mezi vodou a zeminou ....
Od té doby cca 2 roky se koupe majitel z celou rodinou a z hodně dětmi bez jakého-koliv "brnění".....
Rozmahel Vladimír:
Citace: hacekjarda 22.09.2015, 15:37
..... solátoru...
Zkuste při tom brnění vypnout solinátor. Probíhá tam elektrolýza vody. Prověřte tento přístroj a jeho instalaci dle návodu výrobce.
Oldřich Morávek:
Už to tu bylo řešeno několikrát.
Vypnutí solinátoru nepomůže.
Je špatně provedené vyrovnání potenciálu mezi bazénem a okolím.
To co cítíte je napětí elektrochemick ého článku vznikajícího při rozkladu soli.
Napětí se pohybuje v rozsahu cca 0,7 - 1,4V DC.
Pro citlivé osoby s rozmáčenou kůží už to je dosela nepříjemné.
Podařilo se mi naměřit vyrovnávací proud až 0,4mA!
Řešením je reklamace a kompletní předělání bazénu včetně podkladního betonu a propojení armování.
Hodně štěstí
Patrik Mlynar:
Zaujimave, kazdy odbornik vidi pricinu v niecom inom. To ani nevieme, ci je bazen plastovy, nerezovy alebo iny.
Ak tam netecie nebezpecny prud a medzi vodu a zemou okolo nie je nebezpecne napatie pre mokre prostredie, z reklamacie nic nebude. Na zaklade coho chcete firmu prinutit, aby to prerobila? Kto si necha zapojit klimatizaciu a potom ma suche sliznice a kycha, to je jeho zdravotny problem, nie vada klimatizacie na reklamaciu.
Milan Hudec:
Toto je učebnicový příklad jak to dopadne bez řádného projektu, v němž by byla rizika jmenována spolu s opatřením na jejich minimalizaci.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana