Je v bytovce účelná dvoustupňová přepěťová ochrana za 1800Kč?
Joscer:
Tak to jste mne dostali, 1,2W jsem tomu nehadal, brzy to odpojim :-) s tou vzdalenosti od vvn trafa jste odpovedel tomu, co se me ptal, jakou roli hraje vzdalenost, (poklona) . Ve mestech i vn je v zemi... A nn na sloupech uz ani po dedinach moc neni...
A jak vypada to jiskriste, jaka je vzdalenost mezi poly, plati-li, ze 0,7mm je pro 1000V?
Tohle jiskriste se dava proti blesku :-) zde to odhaduji tak na 10 mm
Btw, na co myslite, ze je tam ta spirala? Tam dojde k naindukovani? Spodni cast jde do zeme a do te spiraly se privede prepeti na sroubek vpravo nahore a vybije se tou mezerou vlevo - do zem. koliku.
Vratislav Fugl1:
Ale no tak, to je přeci bleskojistka na el. ohradník, to zde lidi zkoušíte ?+
Citace od výrobce: Bleskojistku se doporučuje instalovat u síťových zdrojů na přívodní kabel k ohradě. Bleskojistka částečně eliminuje přepětí na venkovních ohradách vznikající při bouřce.
IM:
Citace: Joscer 20.09.2015, 17:46
A nn na sloupech uz ani po dedinach moc neni...
:o Žijete v České republice?
Joscer:
Ano, v Ceske republice. Mate-li tvrda data, poskytnete nam info o tom, kolik procent domacnosti ma privod nn vzduchem a v kterem roce, anebo alespon za jednoho distributora, to by me zajmalo?
A vetu "Pokud ale mate privod elektriny v zemi a trafacka je daleko, domnivam se, ze sance na aktivaci je pomerne mala" jsem psal ve treti odpovedi v tomto vlakne - je to prosim rlevantni nazor k dotazu tazatele?
Jan Franěk:
Přestaňte proboha blejt takový nesmysly do veřejného fóra. Vždyť se sám ztrapňujete. Jestli má nebo nemá podobná ochrana smysl, není naštěstí na vás, ale na posouzení všech rizik, přímo v místě o které se jedná. Venkovní vedení je jenom jedním z těchto posuzovaných rizik.
Doporučuji si lépe a podrobněji prostudovat předpisy, které se tohoto tématu týkají.
Citace: Joscer 20.09.2015, 18:50
A vetu "Pokud ale mate privod elektriny v zemi a trafacka je daleko, domnivam se, ze sance na aktivaci je pomerne mala" jsem psal ve treti odpovedi v tomto vlakne - je to prosim rlevantni nazor k dotazu tazatele?
Skoro ano. Tím se jistě riziko snižuje. Ale vím o případech a dva mám z osobní zkušenosti, kdy udeřilo na pozemku domu a izolace kabelu vedoucího přes zahradu, jen těžko mohla odolat "energii blesku". V jednom případě škoda přes 32tisKč bez DPH, ve druhém jsem škodu neřešil, jen hledal jak k tomu mohlo dojít. Ani jeden z domů neměl vyřešenu ochranu odpovídajícím způsobem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana