Musí byť chránič 100 (300)mA pred hlavným vypínačom?

<< < (11/11)

Václav Třetí:
Citace: PetrBaned  19.09.2015, 11:06

Pokud máte nějaké zkušennosti z praxe, tak by mne zajímalo kolik jste našli nebo měnili PCh z důvodu, že vybavoval bezdůvodně?

...nedávat PCh mi připadá jako by jste v dnešní době dávali pod světla dřevěné špalíky, místo hmoždinky...

Zrovna minulý pátek jsem měnil dvoupólový Siemens 40A/30mA, který vypadával při 3mA. V provozu asi 6 let, slušná značka a přece zklame (můj odhad - zřejmě se demagnetovaly permanentní magnety).

V posledním době jsem vyhazoval hned po montáži dva kusy Bonega 4P 40A/30mA, podobný problém rozdílový proud 2mA a jeden 2P Bonega, který sice měl vypínací proud 18mA, ale stále padal při spouštění automatické pračky, která byla úplně nová. Majitelé dokonce pračku reklamovali, přijel servisní technik, byl z toho prý celý divný, že daný typ tohle nedělá,  přesto jim tam něco vyměnil a závada přetrvávala. Nový chránič jiné značky v pohodě.

A abych nezapomněl, jedenkrát Doepke, který sice nevypadával, ale nepřeváděl, po vypnutí a novém zapnutí zase nějakou dobu fungoval a opět stejný problém, zřejmě vada na kontaktech. A z opačného konce spektra problémů - jeden FaG, který nešel vypnout zkušebím tlačítkem (on to asi nikdo také nedělal) a vypínací proud byl přes 120mA.

Špalíky místo hmoždinek jsem nedávno použil při opravách elektroinstala ce v jednom starém hospodářkém objektu pod zásuvky a vypínače. Když zeď začala vypadat jak ementálský sýr a  hmoždinky nedržely a ujížděly do všech stran (malta měkká, kameny hodně tvrdé),  tak jsem si řekl, že se na chvíli vrátím do mládí a připravil špalíky a bylo to za chvíli hotové.

PetrBaned:
Citace: Václav Třetí  21.09.2015, 09:59

V posledním době jsem vyhazoval hned po montáži dva kusy Bonega 4P 40A/30mA, podobný problém rozdílový proud 2mA a jeden 2P Bonega,

. Nový chránič jiné značky v pohodě.

A abych nezapomněl, jedenkrát Doepke, který sice nevypadával, ale nepřeváděl, po vypnutí a novém zapnutí zase nějakou dobu fungoval a opět stejný problém, zřejmě vada na kontaktech. A z opačného konce spektra problémů - jeden FaG, který nešel vypnout zkušebím tlačítkem (on to asi nikdo také nedělal) a vypínací proud byl přes 120mA.

(dance) (dance) no je zde řeč o praxi elektrikářů, tak že rozvody osazené přístroji Bonega,Doepke atd. nepovažuji za odborně osazený rozvaděč a vůbec se nedivím že to nefungovalo.
  No ale nevím asi zdejší odborníci tyto značky hojně využívají  ....když tu čtu diskuse ohledně nářadí z Lídlu a zastávání se tohoto pseudo nářadí, tak se nedivím že by instalovali i výrobky značky Bonega ....

Václav Třetí:
Já je běžně neinstaluji, pouze tyto přístroje chodím vyměňovat, pokud mě někdo zavolá na opravu nefunkční instalace.

Moje značka je FaG a její následníci, což jsem zde již mnohokrát napsal.

I ony dva chrániče Bonega vyměňované hned po montáži kupoval a montoval někdo jiný.

Ovšem i Siemens a FaG mohou selhat...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana