Jaký průřez vodičů kabelu použít pro příkon 200W/50m?
Václav Třetí:
Citace: Jan Franěk 20.09.2015, 19:08
... se občas divím, kolik lidí se snadno poznatelnou psychickou poruchou může běhat na svobodě...
V minulosti dokonce podobní lidé strhávali davy na svou stranu a začínali války.
Nejen v minulosti, také dnes a není to od nás až tak daleko!
Jan Bouda:
tak já se tady vyjádřím, zátěž byla střelena od boku a dost přestřelena, nedomyslel jsem následky. Příkon ledek je cca 20W na 50m okruh doufám že rozvod 2x2,5 bude vyhovovat.
dále budou svítidla na 230V s vlastním zdrojem pro led. k tomu bude přívod 3x2,5 okruh 2x 50m
Juraj Rojko:
Doufat můžete, ale velmi pravděpodobně to bude tak, že ty na začátku budou svítit normálně a ty na konci málo. Alespoň pro začátek by to asi chtělo větší průřez. Předpokládám paralelní řazení více svítidel. Možná lepší než doufání a hádání by bylo to (nechat) spočítat. K tomu je ale musíte mít přesnější představu o počtu a poloze (vzdálenosti) jednotlivých svítidel.
Jan Franěk:
Už u dvou LED pásků za sebou (5m jeden), je znatelný pokles (i když ne nějak zásadní) jasu mezi první a poslední částí. Stačí ale slabší napájecí přívod 12V a rozdíl se projeví razantněji. Možná i proto se to neprodává po 20m o:-)
Uvědomte si, že u napětí 12V, je znát pomalu každý metr.
Ještě stále nechápu, jestli se bavíme o 50m přívodu pro LED pásek ,nebo 50m LED pásku (to mi tedy nevychází na těch 20W)
V prvním případě 50m přívodu 230Va trafo nedaleko pásku, v druhém případě několik napájecích kabelů, jeden tak pro každých 10m pásku, pokud chcete minimální rozdíly ve svítivosti pásků.
Tedy mi opět chybí přesné zadání. Třeba tolik a tolik metrů pásku, s takovým výkonem na 1m délky. Napájet to potřebuji zde a přívody budou takto daleko a nelze jinam dostat trafo. Nebo trafo bude hned vedle.
Jan Bouda:
zkusím tedy doplnit, zdroj 12v bude u rozvaděče, přes stykač bude pouštěno 12V do krabice ke schodišti, vzdálenost nemám zatím přesně změřenou, ale do 30m. Tam budou 3 ledpásky po 80cm s výkonem 4,2W/m, přívod do krabičky 3x2,5 (použiju 2x2,5), druhý okruch bude to samé jen přívodní krabice vzdálena max 20m. K ledpáskum bude přívodní kabel 2x1 max 2m dlouhý.
zdroj 12V - LPV-100E-12 (předimenzovaný)
3 okruh bude 230V z rozvaděče k lampám kde bude spínaný zdroj pro led výkon 5W. Celkem 6ks, okruh 50m.
4 okruh bude 230V z rozvaděče k lampám kde bude spínaný zdroj pro led výkon 5W. Celkem 6ks, okruh 50m.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana