ELKO EP: Topte s rozumem aneb jak ještě více ušetřit za topení
Radek Červený:
U zónovky v praxi je minimální 20% úspora běžně ověřená v praxi, v některých extrémních situacích i těch 30% může být realita. Není to marketingový plk, toto mám vypozorované u svých zákazníků i u sebe, kde zónové regulace již spoustu let fungují. Takže zde bych se Elka zastal.
Druhá věc je kvalita. Není náhodou, že za poslední rok mě oslovili dva zákazníci, kteří chtěli upgrade systému. Upgrade za Foxtrot. Asi věděli proč a více se k tomu vyjadřovat nebudu. Ale i zde musím dát Elku zapravdu, i upgrade je možný ;D
Petr M:
Vím, že zónovka funguje, taky to mám doma ověřeno v praxi. Ale když už hodím veřejně procenta, musím říct z čeho a definovat základ.
Aby to nebylo jako v té reklamě na zubní pastu, co obsahovala "90% účiných látek" a člověk nevěděl, jestli je to bráno vzhledem k jejímu objemu, minimálnímu množství postačujícímu pro slibovaný efekt nebo ze smrtelné dávky.
Kvalita - no, řekněme to takhle, Elko míří na masy a tomu odpovídá cena (dokonce to otevřeně přiznávají). Cena a kvalita jsou dvě strany jedné mince. A když to porepřou tvrzením, že mají hodně vycvičených servisáků... (zle) Jako zákazník bych napřed požadoval test na tchýni.
Jan Alin:
Já nevím, aby to nebylo víc starostí jak užitku. Například stačí jedna špička v síti a je o zábavu postaráno. ;)
Petr M:
Citace: Jan Alin 31.08.2015, 23:20
Já nevím, aby to nebylo víc starostí jak užitku. Například stačí jedna špička v síti a je o zábavu postaráno. ;)
Mělo by to být bezdrátový, takže špička v síti to nesestřelí. Ale kupovat dvoukolák baterek ročně by se mě taky moc nechtělo.
Akorát nevím, jestli ten jejich dotykový panel potřebuje zasekat drátový přívod pro napájení (popření jejich tvrzení), nebo výměnu baterek 3x denně... ?? Přece jenom, podsvícení displeje s baterkama umí pěkně zacvičit.
Jan Franěk:
Většinou je to pouhá hra čísel.
Pokud bych předělal radiátory na podlahovku a navíc řídil každou místnost zvlášť, věřím 30 a více procentům úspory. Pouhou změnou regulace, u stávajícího topného systému, v běžném RD, nemůžete dosáhnout 30% úspory energií. Né že by se o žádnou úsporu nejednalo, ale můžeme se bavit o úspoře tak okolo 10%, možná někde 20% maximálně.
Vzhledem k potřebné investici, se nedá mluvit o úspoře jako takové, ale spíš o následném komfortu.
I když osobně jsem pro kvalitnější a přesnější regulaci, tedy komfortní, snažím se zákazníkům vysvětlit za co své peníze utratí a ať se rozhodnou sami, kterým směrem budou své peníze investovat. Neslibuji nesplnitelné, navíc když vím o mnoha lidech, kteří se šťourají v každé faktuře za elektriku, nebo plyn a porovnávají to s předešlými roky, nebo se snaží objevit v instalaci „žrouta“, který jim spotřebuje i pár wattů za den.
I letošní léto mi naznačilo, že v rámci komfortu, přesněji teploty ve které se nechá dobře spát a člověk není hned propocenej jen se pohne, bude potřeba zainvestovat a dodělat na domě chlazení. ZA ten komfort si zaplatím nejen během úprav, ale i následného provozu. Je to stejné jako v zimě. Jen s tím rozdílem, že v zimě si mohu obléknout vrstvu navíc, ovšem v létě se už více nevysvleču.
Pak už jen vybrat správného dodavatele, který používá spolehlivé výrobky s dobrým servisem. Bohužel se obávám, že pře všechny krásné reklamy, super webové stránky i velkou aktivitu na výstavách, není Elko-EP pro mne tím pravím partnerem pro vlastní montáže. Také se zde nebudu rozepisovat o podrobnostech.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana