Jak by vyměnil vypínač hodinový manžel?
Radek Červený:
Citace: Petr M 11.09.2015, 08:09
No a do třetice všeho hnusnýho televizně gastronomickýh o, Radek Kašpárek na Blbandově. Bylo by fajn ho do té elity přidat, aby se necítil ukřivděn. Včera jsem měl možnost vidět, jak vařil. S ženou jme se neshodli, jestli je retarda, nebo napumpovaný .....
Podepíši se pod každé slovo tohoto příspěvku. Smutné na naší společnosti je to, že z kdejakého hňupa, co se postaví před kameru, o řemeslu ví jak porodní bába o kladivu a učí národ jen kde co a jak odrbat, se udělá prakticky přes noc hvězda. A z toho se mi chce blejt, velebnosti....
Včera jsem zrovna namátkou koukal na Zdeňka Pohlreicha. Natáčeli v učilišti. Bylo tristní, co umí kuchaři ve třetím ročníku. Takové nastavené zrcadlo našemu učňovskému školství. Ve třeťáku neumí zapnout konvekťák, nakrájet maso, cibuli u krájení drží jak prase kost a moje 4,5 letá dcera by ji měla nakrájenou stejně rychle a čočka s párkem je vrchol jejich kuchařského umění. A ono to pak v praxi i podle toho vypadá.
Když už jsem zmínil toho Pohlreicha. To je člověk, kterého si nesmírně vážím. Nejenom že umí své řemeslo, ale ještě umí i obchod a ekonomiku provozu hospody, co mnoho hospodských, evidentně podle obsahu některých dílů, neumí. Myslím, že dodnes mnoho lidí už hodně naučil a mnoho lidem hodně dal.
Ale to se už vlastně dostáváme k obchodním dovednostem a to stejné platí i o některých OSVČ i v naší branži.
František Šohajda:
Citace
Bylo tristní, co umí kuchaři ve třetím ročníku. Takové nastavené zrcadlo našemu učňovskému školství. Ve třeťáku neumí zapnout konvekťák, nakrájet maso, cibuli u krájení drží jak prase kost a moje 4,5 letá dcera by ji měla nakrájenou stejně rychle a čočka s párkem je vrchol jejich kuchařského umění. A ono to pak v praxi i podle toho vypadá.
Něco podobného je to i v elektrooborech ... :'(
Nedávnno jsem mluvil se známým, syn šel do nádstavby na elektriře....a si 5 lidí, dva z nich zedníci....prý se v zednictví moc nevyznali ! (zle) Zato budou určitě dobří v elektrice.
Zdeněk Mazač:
Také nemám dobré zkušenosti s dnešními absolventy, ale i dřív to nebylo nic moc.
Někdy v 80 letech jsem dostal partu učedníků 3 ročníku těsně před vyučením k ruce, dal jsem jim sekat otvor pro rozvaděč. A už jsem slyšel, to neumíme, nikdo nás to neučil, dělat to nesmíme, nemáme to v osnovách. Dobrá, dal jsem jim jinou práci....a velmi brzo jsem je odmítl. A vlastně tohle zažívám dodnes. Ale přiznávám, že i já jsem vždy nastupoval do zaměstnání jak elév, vždy jsem se musel učit od začátku. A vzpomeňte si, kolik spolužáků zůstalo v oboru u řemesla? Kolik se jich přeškolilo na jiný obor. Bylo to vždy a bude, s tím nic nenaděláme.
Hugo K.:
Dnešní absolvent sice neumí zapojit vypínač, ale ví, kolik by si vydělal jako elektrikář v Německu. ;D ;D ;D ;D
Abychom jen nepomlouvali, najdou se i opravdu šikovní absolventi.
Pavel Ryšavý:
http://hobby.idnes.cz/playtvak-hodinovy-manzel-lustr-dnr-/hobby-dilna.aspx?c=A151010_134020_hobby-dilna_bma
Tak se nám odborníci pustili do výroby elektrických zařízení.
odlehčení tahu na kabel - neřešíme
chlazení zdroje - neřešíme
odstranění pnutí z tepelně namáhaného skla - neřešíme
Ale máme originální lustr
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana