Jaké mám možnosti, pokud chci navýšit domovní příkon z 20A na 25A?

<< < (2/6) > >>

Martin Hroudný:
Citace: Miroslav Minařík  26.08.2015, 20:30

Já se lekl, že má ČEZ flignu s hodinami do 20A. To by mi padla brada :-)

Svým způsobem to od toho technika měření ale fligna byla. Je podstatně jednodušší pro pochopení odběratele "proč to nejde" prostě říct, že se donesl elektroměr na 20A a von je tam sakra 25A jistič. A nejde to teda. Než přiznat, že je prostě problém "jen" na papíře...

Pro laika se to pak tváří jako když se chce na šroub M25 namontovat matice M20. Což nejde že. To pochopí i blbej a zbytečně nepyskuje...

Lukáš Rotrekl:
S odpuštěním, vzhledem k tomu, že dotazující se píše jako tatar, je otázkou co že mu to vlastně technik řekl...

Jan Franěk:
Citace: Martin Hroudný  26.08.2015, 23:09

Pro laika se to pak tváří jako když se chce na šroub M25 namontovat matice M20. Což nejde že. To pochopí i blbej a zbytečně nepyskuje...

Osobně v tom vidím spíše nesprávné vyjádření, ze strany tazatele.

Jinak se distributor zřejmě striktně drží svých připojovacích podmínek s tím, že využívá maximálních lhůt pro vyřízení.
Zároveň s tím, si dovolím ještě jednu teorii. Tazatel si objednal elektřinu u RWE, v distribuční síti ČEZu. Pokud by zvolil za svého dodavatele ČEZ, možná si mohl ušetřit pár problémů a už dávno mohl svítit. Sám v tom vidím "taktickou chybu" z jeho strany. Nebo to vidíte jinak?

Martin Hroudný:
Citace: Jan Franěk  26.08.2015, 23:31

Osobně v tom vidím spíše nesprávné vyjádření, ze strany tazatele.

Jinak se distributor zřejmě striktně drží svých připojovacích podmínek s tím, že využívá maximálních lhůt pro vyřízení.
Zároveň s tím, si dovolím ještě jednu teorii. Tazatel si objednal elektřinu u RWE, v distribuční síti ČEZu. Pokud by zvolil za svého dodavatele ČEZ, možná si mohl ušetřit pár problémů a už dávno mohl svítit. Sám v tom vidím "taktickou chybu" z jeho strany. Nebo to vidíte jinak?

Vzhledem k podstatě problému si dovoluji tvrdit, že i kdyby byl u ČEZ obchodně, že by tohoto problému ušetřen nebyl - stejně by to skončilo tím, že by mu technik odmítnul namontovat elektroměr kvůli nesouhlasu hodnoty hl. jističe s evidovanou hodnotou.

Osobně bych radši zaplatil těch 2500 Kč za navýšení příkonu.
Opačný postup by znamenal někomu vycálovat 1000-1500 Kč za novou revizi (za míň nikdo ze židle nevstane) a 600-700 Kč za odbornou výměnu hlavního jističe (za míň nikdo do ruky šroubovák nevezme).
A hlavně si pak prostudovat návrh smlouvy o připojení, zda se tam něco přece jen nepíše o nutnosti předložit revizi - a podle toho pak zaplatit či nezaplatit těch 2500 Kč. V případě, že by chtěl ČEZ revizi v každém případě, je lepší se vrátit ke způsobu č.1 (tj. chtě nechtě sehnat revizi a vyměnit jistič - ale neplatit 2500 kč).

Jan Franěk:
Moje zkušenosti s ČEZem, jsou vcelku dobré. Poměrně rychlé vyřízení požadavků a bez využití maximálních lhůt pro vyřízení záležitostí.
Netvrdil jsem, že by u ČEZu nemusel doplácet rezervovaný příkon (ampéry),  nebo nemusel vyměňovat hlavní jistič a vše co s tím souvisí. Jen to, že už mohl dávno svítit. Možná jsem to nenapsal dost čitelně. Snad to teď už bude jasnější.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana