Jaké mám možnosti, pokud chci navýšit domovní příkon z 20A na 25A?

<< < (4/6) > >>

Jaroslav Hasala:
Není nijak vyjímečné, že ve smlouvě je jiný jistič, než je ve skutečnosti.
Samozřejmě, je to v první řadě bordel distributora.

Často není tak obtížné prokázat, že určitý jistič byl při vzniku elektroinstala ce nainstalován a od té doby s ním nebylo nijak manipulováno, přesto je smlouvě něco jiného.
V určité době došlo k "automatické" změně smluv, z této doby pochazí nejvíce zmatků.

Nedá se předpokládat, že by distrubutor uznal svoji chybu, i když dá se to také zkusit. Dá se argumentovat například původní revizní zprávou, starými fakturami, nebo i tím, že je jistič stále zaplombovaný.

PetrBaned:
No vrcholem bylo, když jsem řešil starý hl. jistič hodnoty 15A a ve smlouvě měli napsáno 16A. Chtěli prostě tu 1A zaplatit :'( ano ten zmatek vzniknul v době kdy vše elektronizoval i a psali to tam asi brigádníci.

Petr Pospíšil.:
Citace: PetrBaned  27.08.2015, 11:53

No vrcholem bylo, když jsem řešil starý hl. jistič hodnoty 15A a ve smlouvě měli napsáno 16A. Chtěli prostě tu 1A zaplatit :'( ano ten zmatek vzniknul v době kdy vše elektronizoval i a psali to tam asi brigádníci.

Automaticky při revizi přípojného místa pro distributora když natrefím na 15A/1 měním za
B16A/1. Nikdo, nikdy nic nedoplácel.

Václav Třetí:
Také si nevzpomínám, že by při opravách a výměnách jističů 15A za 16A někdo z mých zákazníků doplácel 200,- nebo 500,- Kč.

David Hruda:
Citace: Petr Pospíšil.  27.08.2015, 14:27

Automaticky při revizi přípojného místa pro distributora když natrefím na 15A/1 měním za
B16A/1.

Proč?

Jednou mi odmítli osadit elměr na jistič IJV 15A, ve smlouvě 16A. Požadovali výměnu jističe za hodnotu v řadě a doplatit 200,-. Po několika kolech stížností a odkazů na připojovací podmínky, které doporučují používat jističe z řady ...10, 13, 16, 20... zákaznice rezignovala a doplatila, já vyměnil jistič a bylo to. Následně mi dali z eonu za pravdu, ale trvalo to a bylo to s křížkem po funuse.  (zle)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana