Je prodlužovačka bez vodiče PE nebezpečná a certifikát neplatný?
Roman Šafránek:
Takový prodlužovák (a ještě 60m spojený z 2x30m) by byl pro obytné auto naprosto nevhodný i pokud by byl proveden správně (malý průřez, mechanická odolnost, spoj zásuvkou/zástrčkou bez odpovídajícího krytí pravděpodobně někde zabalený v igelitovém pytlíku...)
František Šohajda:
O prodlužkách je v normě něco ze srpna 2015
ČSN IEC 60884-2-7+A1 (35 4515)
Tondys:
Měl jsem v úmyslu 1 kabel pro sekačku. Jinak obytka má dodaný originál oranžový silný a ten 2. byl míněn jako rezervu na případné prodloužení. To, že dali 1 mm2 na 30 m, to je další špatnost. To jen, že nebylo míněno těch 60 m pro obytku.
Václav Třetí:
Prodlužovačka bez třetího vodiče, ale s koncovkami s chrannými kontakty, je extrémně nebezpečná a velice rafinovaný podvod. Laik na to nemusí hodně dlouho přijít, v tom tkví nebezpečí největší.
Já jsem se zase před časem setkal s asi 3 metrovou prodlužovačkou s vícezásuvkou, která měla pracovní vodiče 1 mm2, ale ochranný byl slabý, možná 0,35 mm2. Ještě rafinovanější podvod, ochranný vodič možná vydrží (pokud se nepřeláme) do prvního plnohodnotného zkratu L-PE, pak se nejspíš někde utaví.
Jiří Schwarz:
Poznámka od "rejpala z Domažlicka":
porovnejte si některé názory, které padly v tomto vlákně, s tím, co se tvrdí v úplně jiném - jestli kontrolovat výrobek.
Je smutné jak se dají "našvindlovat certifikáty"! Papír snese vše a běžný uživatel netuší jakou "past" si pořídil!
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana