Čím očistit maltou zanesené díry pro šroubky v elektroinstalačních krabicích?

<< < (4/6) > >>

Zdenek Hejčl:
Dovoluji si oponovat: štuk se chová jako abrazivo, a co reakce štuk a šroubek při vlhkosti? Už se mi podařilo při výměně strojku, že šroubek se překroutil, v důsledku koroze. Co na to odpoví Milan Hudec?
Asi to není pravé ořechové.

Poslal: Zdeněk Pikhart    
Nečistím a rovnou šroubuji. Nikdy jsem neměl problém.
Já si to udělám podle sebe a opravy mě nezajímají...  (zle)

Zde se nebavíme o použití sádrokartonový ch šroubech o průměru 4 mm co instalují zedníci na uchycení strojků, to je jiná kapitola...  (zle)  (dabel)

Zdeněk Pikhart:
To platilo v době, kdy se používaly železné šroubky, to jsem proťukával dírky hřebíčkem(také byly jiné krabičky).
Současné šroubky jdou vytočit vždy bez problémů i po letech.

Milan Hudec:
Citace: Zdenek Hejčl  15.08.2015, 00:40

Dovoluji si oponovat: štuk se chová jako abrazivo, a co reakce štuk a šroubek při vlhkosti? Už se mi podařilo při výměně strojku, že šroubek se překroutil, v důsledku koroze. Co na to odpoví Milan Hudec?
zedníci na uchycení strojků, to je jiná kapitola...  (zle)  (dabel)

Asi bych to nijak nehrotil, základem je používat kvalitní šroubky a pak krabice přístrojové, tj. se třemi dirkami, při takové kombinaci můžeš měnit celý život jak divý :)
Kvalitní vrut poznáš mimo jiné dle provedení krčku pod hlavou (tam se nejčastěji ukroutí),  jistě sis někdy všiml u kvalitních bitů jeho zůžení, takový je určen pro tvrdé šroubování, kdy na konci vznikají velké síly a normálně provedený by se zlomil, kdežto u takto provedeného (včetně spec. tepelného ošetření),  se nadměrná síla "spotřebuje" v této zóně.

František Šohajda:
Jako mladým ,  vtloukali mám do hlav že dírky vždy natřít vazelinou...kd yž ne, tak jsme dostali vynadáno!!Dodnes to mám jako samozdřejmost i v době, kdy jsou na trhu všelijaké lepidla místo klasické malty a cementu.
Tato finta účinkuje i dnes, kdy zedník neví z čeho se skládá klasická malta a na všechno jen dodává vodu ! ;D ;D

Milan Hudec:
Až nyní jsem pochopil proč jsou někdy kolem krabic mastné flíčky, dodnes mě to bylo záhadou (dance)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana