Jak revidovat osvětlovací stožár s žebříkem, plošinou?
František Sichinger:
No tak jsem to dnes prolez a je to přesně tak. Stožár stojí asi od roku 1970 dokumentace zádná, staticky asi taky nic moc, dole na sloupu jsou 3 litinové U skříně a v nich vše orezlé, jedno víko je nahrazeno kusem plechu, kabely popraskané, páska od uzemnění je navařená na konstrukci, odsud přes jednu SR O3a je provedeno FEZn 10mm pospojení kolejí od Zembrodu, pochopitelně vše ohnilé. Na sloup je navěšeno vedení od telefonu a kabel k anténě na vysílačku, stav všech svítidel nahoře si dokážete představit, nicméně ještě 3 svítí. Stav je na rekonstrukci a statické posouzení.
Jiří Buben:
Citace: František Sichinger 12.08.2015, 23:17
....odsud přes jednu SR O3a je provedeno FEZn 10mm pospojení kolejí od Zembrodu, pochopitelně vše ohnilé. ....
Tam mají ještě Zembrod? Funguje ještě? S tím jsem si užil docela zábavu. Hlavně s výměnou vlečného kabelu, který každou chvíly přesekly, když jim na něj spadly kláda. A jelikož Zembrod je určen pro přesílenou kulatinu, tak si dovedete představit jací macci to byly. ;)
Milan Hudec:
Co to je zembroud?
Jiří Buben:
Takový stroj na manipulaci a krácení přesílené dřevní kulatiny.
Viz. příloha.
Zadej si do vyhledávače Bajler Zembrod a zjistíš víc.
František Sichinger:
Citace: Jiří Buben 13.08.2015, 05:11
Tam mají ještě Zembrod? Funguje ještě? S tím jsem si užil docela zábavu. Hlavně s výměnou vlečného kabelu, který každou chvíly přesekly, když jim na něj spadly kláda. A jelikož Zembrod je určen pro přesílenou kulatinu, tak si dovedete představit jací macci to byly. ;)
Takže kabel se měnil včera, ale to není až taková hrůza. Horší je samotnej Bajler a ten rozvaděč v boudě. Silovka jakš takš, ale co se týká toho mozku (zle) Už kdo to takhle vymyslel byl fíra co v životě neviděl šroubovák. Svorkovnice na zemi, přístup pouze v leže na břiše v puse baterka v jedné ruce zkoušečka a v druhé nářadí, zalomenej za křeslem obsluhy a nohy venku z mašiny. Zhruba 100 svorek na zemi a 100 svorek na tím " mozkem", takže to jde jen hóóódně blbě vyklopit. Odcházející relata, praskající spoje na deskách, včetně té zadní dokumentace téměř žádná, takže opravy jsou masakr, kdy se hledá závada zpětně od nefungující části přes tu směsku oleje a dřeva až po ten ruplej spoj na desce. V postatě se to týká i celý pily, katru... Rozvaděče s desítkami stykačů bez čárky schématu. Jsem zvědavej kdo to za pár let bude spravovat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana