Jak odstranit havarijní stav nástřešního držáku?
Jenda88:
Souvislos to má!
ten štít je už polorozpadlý, takže do něj teče. viz přiložené fotky.
Abych vyměnil zdivo za pálené tašky, musím mít "střešník" pevně přemístěn na sloup.
Jenže to je ten problém s ČEZem. Co jsem zjisťoval, tak "střešník" i kabel který vede v něm je v majetku ČEZU. Takže by se o to měl jako Majitel postarat a né navrhovat mi smlouvu za 130tis.
Ještě otázka, když by tedy "střešník" vyjel ze zdi, tak touto události končí věcné břemeno na dané budově?
Martin Hroudný:
Citace: Jenda88 10.08.2015, 10:17
Ještě otázka, když by tedy "střešník" vyjel ze zdi, tak touto události končí věcné břemeno na dané budově?
Ne, nekončí.
V prvé řadě jste udělal špatně, že jste žádal vůbec oficiálně o nějakou přeložku. Přeložku hradí vždy žadatel/vyvolavatel přeložky. Žádná jiná možnost není u přeložky možná. Tím jste si to ušil defacto sám na sebe, dal ČEZ výmluvu, na které se to může točit dokolečka dokola celé měsíce.
Jenda88:
Přeložku nám poradil přímo technik z ČEZu.
Přijel se na to podívat a následně nám řekl, ať vypíšeme žádost na přeložku na sloup.
Mám to i od něj písemně. Napsal mi to do emailu.
Martin Hroudný:
Citace: Jenda88 10.08.2015, 10:36
Přeložku nám poradil přímo technik z ČEZu.
Přijel se na to podívat a následně nám řekl, ať vypíšeme žádost na přeložku na sloup.
Mám to i od něj písemně. Napsal mi to do emailu.
Přístup k řešení odvisí v základu od zvyklostí a interních prováděcích pokynů každého jednotlivé distributora a koneckonců i přístupu konkrétního daného technika.
Bohužel ČEZ patří mezi ty méně vstřícné. Jiný distributor než ČEZ - pokud byste doložil např. od stavebního úřadu, že budete provádět významné stavební úpravy budovy- přestavba štítu budovy, další patro, atp. (z čehož bude zřejmý přímý dosah na situaci střešníku a současně i to, že vám v zásadě nejde jen o to se účelově zbavit střešníku), nebo negativní posudek znalce, že střešník významně poškozuje nemovitost - by situaci vyřešil na své náklady (byť se skřípěním zubů).
Na jednu stranu ho to sice stojí peníze, na druhou stranu neriskuje nějaké pokračující komplikace spočívající v tom, že si bude majitel domu stěžovat např. na to, že v době zřízení střešníku z něj žádné další přípojky vytaženy nebyly, a distributor je namontoval až dodatečně po letech, přičemý se ani neráčil zjišťovat, zda stěna budovy takové zvýšené namáhání vydrží, načež došlo poté k potrhání zdiva - následně soudy, atp... Scénářů se může nachomýtnout neurekom.
Jiří_Hrubý:
A kotva je? Ten nástřešák nevypadá tragicky, ani nevidím trhliny okolo konzolí, což bývá velmi častá známka problému. Čemu bych podle fotky věřil, že došlo k poškození kotvy, následně k vychýlení ST a posunu oplechování v místě průchodu střechou a následnému zatékání. Ale z fotek to opravdu nevypadá, že by se konzoly trhaly ze zdiva.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana