Musí být ve starém domě jistič venku?

<< < (4/7) > >>

Petr M:
Přesun do plotu je nesmysl, ale přesun na přístupný místo ne. Taky mám cca 12let instalaci a elektroměr zvenku na fgasádě, ne u chodníku. Ono by to nemělo smysl, když jsem napojený na AlFe lana na střešníku...

A při navýšení odběru je potřeba mít jistotu, že to instalace přežije ve zdraví a tam už ten důvod může být i technický. Navíc navýšení se děje většinou z nějakých důvodů (nový spotřebič,...) a související úpravy instalace, takže kdy je lepší doba na opravu a přesun, než kduyž už se do té instalace stejně vrtá?

zerditko:
ja si pozval elektrikare, ktery svou praxi vykonava nekolik desetileti, lidi jsou s nim spokojeni, pravidelne si obnovuje zkousky a sam je nastalou situaci prekvapeny, protoze se mu nic podobneho nestalo

Jiří Novotný- Stryker:
Citace: Petr M  06.08.2015, 09:55

Přesun do plotu je nesmysl, ale přesun na přístupný místo ne. Taky mám cca 12let instalaci a elektroměr zvenku na fgasádě, ne u chodníku.

Já vám nějak né a né porozumět. Znám pouze hranici pozemku z veřejně přístupného místa (alespoň dle připojovacích podmínek co mi leží na stole).
Termíny, jako fasáda, plot, či chodník nepatří do spojitosti s elektroměrovým rozvaděčem.

Petr M:
Citace: Jiří Novotný- Stryker  06.08.2015, 10:12

Já vám nějak né a né porozumět. Znám pouze hranici pozemku z veřejně přístupného místa (alespoň dle připojovacích podmínek co mi leží na stole).
Termíny, jako fasáda, plot, či chodník nepatří do spojitosti s elektroměrovým rozvaděčem.

E-on koukal jenom na rozměry, revizi a na to, aby se k němu jejich technik v pohodě dostal. Nějaké hranice pozemku mu byla ukradená. Předce tam nejsou od toho, aby civěli do ráno vytištěné katastrální mapy, ale od toho, aby prodávali energii.

Hranice pozemku by například u OSVČ v oboru "Chov koní" z vlastní trafačkou u maštale mohla znamenat 2km kabelu tam a 2km kabelu zpátky  (norm)

Petr M:
Citace: zerditko  06.08.2015, 10:02

ja si pozval elektrikare, ktery svou praxi vykonava nekolik desetileti, lidi jsou s nim spokojeni, pravidelne si obnovuje zkousky a sam je nastalou situaci prekvapeny, protoze se mu nic podobneho nestalo

No je to pochopitelný, protože:

Citace: zerditko  04.08.2015, 19:29

Pokazil se nam v dome hlavni jistic, je stary uz vice jak 50 let. Privolany elektrikar rekl, ze ho muze vymenit, ale musime nahlasit odplombovani a ze by ho hned vymenil za silnejsi nez je stavajici 15 A. Tak fajn, byl jsem na CEZu a rekli mi ze pokud chci novy jistic tak ho musim umistit ven, tak aby byl pristupny z verejneho prostranstvi, coz teda nevim jak chteji udelat, kdyz je barak uprostred zahrady a vedeni je vzdusne a vede pres cizi pozemky. Opravdu to tak musi byt? A nebo me tahaji za nohu?

Pokud vás hnal rovnou papírovat vyšší proud jističe, tak se nedivte!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana