Musí být ve starém domě jistič venku?

<< < (3/7) > >>

František Šohajda:
Citace

K dalsej fakture mi zapocitaju 20€ 600 korun za blombovanie. A ked budete menit istic tak bacha aby nebol velky istic, a maly prirez kablov

Nevím jak na Slovensku ale v Česku je plombování zadarmo  jen 1x za nějaký časový úsek ..třeba
(1rok)....pokud chci plombovat každý týdem,mohu a druhé a další plombování zaplatím ze svého!
Při výměně jističe (navýšení) musí být revizní zpráva dle RT prohlédne i vodiče a pod... ;)

zerditko:
ne on vypadava i kdyz je uplne vsechno vypnute, spotrebice i svetlo, dokonce i kdyz jsou vykroucene velke pojistky pred jisticem a draty tedy neprochazi vubec zadny proud, staci do nej lehce tuknout palcem a vyskoci, pokud elektrina jde tak v nem praska, vrci a nejde jedna faze, to je videt i na digitalnim elektromeru, elektrikar nam prekontroloval rozvody a rikal, ze i kdyz jsou vetsinou stare, tak v nich problem nevidi a rozbity je opravdu ten jistic a proto jej chtel vymenit a rekl mi, ze mam jit na CEZ, ohlasit rozplombovani tak jsem sel a dopadlo to takhle

David Hruda:
Citace: zerditko  06.08.2015, 09:17

... proto jej chtel vymenit a rekl mi, ze mam jit na CEZ, ohlasit rozplombovani tak jsem sel a dopadlo to takhle

Pozval jste si elektrikáře, který si neumí poradit. Nedovedu si představit, že posílám zákazníka kamsi, aby zařídil odplombování. (je pravda, že jsem v regionu E.ON a u ČEZu to může být jinak).

Citace: František Šohajda  06.08.2015, 09:04

Nevím jak na Slovensku ale v Česku je plombování zadarmo  jen 1x za nějaký časový úsek ..třeba
(1rok)....pokud chci plombovat každý týdem,mohu a druhé a další plombování zaplatím ze svého!
Při výměně jističe (navýšení) musí být revizní zpráva dle RT prohlédne i vodiče a pod... ;)

Ještě jsem se s žádným požadavkem na úhradu plombování nesetkal, i když jsem řešil i opakované návštěvy technika z důvodu závad v ER a jejich odstranění- vždy zdarma.

David Hruda:
Citace: Miroslav Minařík  04.08.2015, 22:32

No tak si tu elektriku přehlašte na jiného dodavatele. Asi bych se netrápil a neřešil problém nějakého přežitého nařízení.

Dodavatele může mít jakého chce, rozhodující je distributor, kterého nezmění.

O přesunu ER do veřejně přístupného prostoru tu bylo popsáno už mnoho, já se s takto striktním požadavkem zatím (naštěstí) nepotkal. A myslím, že je to u starých instalací nesmysl- souhlasím s úpravou ER dle aktuálně platných podmínek v případě zákazníkem vyvolaných změn (i když i toto je v případě bytových domů se společným ER často veliký oříšek),  ale přesun ER někam do plotu a s tím spojené náklady třeba jen z důvodu navýšení hodnoty hlavního jističe?  (no)

Miroslav Minařík:
Citace: David Hruda  06.08.2015, 09:44

Dodavatele může mít jakého chce, rozhodující je distributor, kterého nezmění.

Vidíš! Tady jsem žil na jiné planetě. U E.ONu s tím není žádný problém.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana