Jaký použít typ zásuvky pro spojení pevné a pohyblivé instalace?

<< < (2/2)

Hynek Havliš:
"Skládací" konektor (Ilme, Harting, Weidmuller, Multicontact) je možnost, ale bude se maloobchodně hůře shánět a pro jeho sestavení by bylo vhodné mít obvykle i speciální lisovací kleště. Kromě toho nebude nejlevnější. Takže pokud to máte "na doma",  jde i o poměr cena/výkon/dostupnost, můžete zkusit např. Napájecí průmyslový konektor WIELAND ELECTRIC RST205-96.051.4153.1 (pětipólový) a protikus k němu. Dá se koupit v GM Electronic (určitě i jinde),  tam pod objednacím číslem 806-219.

Zdenek Hejčl:
Šestipólový Harting je v provedení šroubovacího spoje.
Konektory C146E, 6-48 kontaktů 16-22A

PetrBaned:
Citace: Petr M  04.08.2015, 07:18

To by rozhodně nebylo, to jsou normální zásuvky na přívod L, N, PE. Hrozí tam záměna... Za takový řešení mám vždycky chuť trhat koule až u krku. Co by jste dal na kontakt pro PE tak, aby nemohl jít pracovní vodič na kostru náhodně připojenýho zařízení?

V prvním případě není problém dát tam relátko s přepínacím kontaktem, ve druhým ani nemusí být přepínací kontakt. Tam už je lepší jít (i kvůli bezpečnosti) do SELV a použít třeba "Mixed layout D-SUB" v třípinovým provedení, osazený kontakty na 20A  ;). Ty jsem za deset let vývoje viděl jenom 3x. A při tom jsou to suprový konektůrky... (dance)

Ale záleží i na krytí...

sakra se omlouvám, jsem to ráno shlídl jen zběžně ...máte pravdu, beru z5. Nedohlíd jsem na to že jsou to v podstatě 3 fázové vodiče ...

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana