Je mozne ziskat revize elektroinstalace po castecne rekonstrukci bytu?

(1/3) > >>

Michal Malek:

Provadel jsem rekonstrukci v byte.
K elektroinstala ci mam projekcni dokumentaci, problem vsak je v tom, ze jsem zatim kvuli casu, penezum a energii zrekonstruoval pouze tri mistnosti a koupelna a kuchyn budou muset jeste nejakou dobu pockat pockat.
Poridil jsem novou rozodnici a vymenil vsechny jistice a nove okruhy pripojil pod chranice, avsak zustala tam i puvodni dvouvodicova soustava (hlinik) pro nezrekonstruov ane mistnsti.

Tady je muj dotaz: je mozno na takovouto instalaci mozno ziskat revizi?
Nejsem si tim vubec jisty i kdybych to klasifikoval jako opravu stavajici instalace a ne rekonstrukci.

Miroslav Minařík:
Citace: Michal Malek  24.07.2015, 11:42

Provadel jsem rekonstrukci v byte.
K elektroinstala ci mam projekcni dokumentaci, problem vsak je v tom, ze jsem zatim kvuli casu, penezum a energii zrekonstruoval pouze tri mistnosti a koupelna a kuchyn budou muset jeste nejakou dobu pockat pockat.
Poridil jsem novou rozodnici a vymenil vsechny jistice a nove okruhy pripojil pod chranice, avsak zustala tam i puvodni dvouvodicova soustava (hlinik) pro nezrekonstruov ane mistnsti.

Tady je muj dotaz: je mozno na takovouto instalaci mozno ziskat revizi?
Nejsem si tim vubec jisty i kdybych to klasifikoval jako opravu stavajici instalace a ne rekonstrukci.

Chcete říct, že jste si udělal rekonstrukci svépomoci a teď to chcete legalizovat?

Vít Rotrekl:
Asi bych nevidel problem v tom, ze si to clovek udela svepomoci...

K dotazu.
Nevidim problem udelat revizi jen na zrekonstruovan e části. I kdyz bych osobne to udelal obracene, tedy napred jadro a kuchyni a v druhe etape pokoje. Jadro a kuchyne jsou v byte nejnarocnejsi mistnosti, at uz z hlediska bezpecnosti, nebo celkove zatezi instalace.

Jirka Š. Svejkovský:
Normálně se to tak dělá. Nemám s tím problém. Jenom pozor na provedení přípojnic PE, N a PEN. Lajk se v tom obvykle ztratí.

František Šohajda:
Běžně se to tak dělá, i po jedné místnosti...kd yž se v domku (bytě) bydlí, nejde to udělat jinak !Nebudete bydlet pod mostem... (doh)
Znám i lidi co si to dělali svépomocí, řekl jsem jim jak a kde, jen jsem jim to zapojil a zrevidoval.... nebo jen zkontroloval a zrevidoval ...Až měli všechno hotové, udělal jsem v prográmku i malý nákres. (dance)
Není problém když nechají krabice otevřeny pro revizi a prohlédnutí.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana