Je možné volné uložení kabelů v liaporu pod podlahou z osb desek?

<< < (2/3) > >>

PetrBaned:
Citace: Petr M  23.07.2015, 08:27

Není to jenom o hořlavosti. Jste ochotný vsadit výplatu za dva měsíce, že udělá správně např. přechody ze stěny do podlahy?

prosím, čtěte správně otázky a přestaňte tazatele na tomto fóru jen shazovat.

jsem rebel :-) a už jsem uznal že opravdu spoustu věcí řeší projektant a projekt je opravdu důležitý. S tím souhlasím. Ale pochopíte že "stavitel" když chystá rekonstrukci, tak potřebuje zvolit a zvážit postup a materiál. Což dle mého soudu je tento příklad. Tazatel se pouze ptal zda je technicky možné do podlahy z liaporu uložit kabely. Nikde jsem nevyčetl že to bude dělat on a že nebude mít projekt.
....víte ono je nemálo projektantů, kteří snad ani liapor neznají resp. jeho využití a je třeba jim toto dát do požadavků.

..nicméně abych se vrátil k vaši poznámce, mohl by jste naznačit jaký "zásadní" problém je přechod kabelů z liapor-ové podlahy do zdi? a jak se liší od jiných podlah?

Jarda K.:
 (poklona)  PetrBaned za zastání a za jedinou rozumnou odpověď. Chtěl jsem panu Horskému a panu Petrovi M odpovědět podobně jako Vy.

Pavel Horský:
Citace: PetrBaned  23.07.2015, 08:39

prosím, čtěte správně otázky a přestaňte tazatele na tomto fóru jen shazovat.

jsem rebel :-) a už jsem uznal že opravdu spoustu věcí řeší projektant a projekt je opravdu důležitý. S tím souhlasím. Ale pochopíte že "stavitel" když chystá rekonstrukci, tak potřebuje zvolit a zvážit postup a materiál. Což dle mého soudu je tento příklad.

No tak o co tu jde?
Vždyť vy si strašně protiřečíte.

Stavitel se chystá na rekonstrukci.. .............. ......
no tak přece osloví projektanta, s ním vše probere, projektant mu navrhne správný postup a je to.
Nebo si myslíte, že chystat se na rekonstrukci znamená rozhodit své dotazy po diskusních fórech a pak se divit tomu, že mi někdo napíše, že je to velice špatný postup?
Pak je to vaše rebelství tak nějak uplně postavené na hlavu, nemyslíte?

Roman Šafránek:
Kabely LAN, TV... bych určitě takto volně zasypané nevedl - tyto kabely nejsou určeny (narozdíl od kabelů CYKY) pro přímé uložen do stěny a myslím si, že zasypání LIAPORem bude něco podobného. Osobně jsem s tím materiálem ještě nedělal ale předpokládám, že se po nasypání musí nějak zhutnit příp. se při zatížení podlahy budou měnit síly uvnitř zásypu (a tím i síly působící na uložené kabely). Osobně bych prostě "cyky přímo do štěrku" neukládal.

Jarda K.:
Pane horský, nechtěl byste náhodou tohle diskuzní fórum úplně zrušit a na úvodní stránku napsat "pro odpověď kontaktujte svého projektanta"? Kdyby jste místo vašich připomínek raději jako hrdý projektant odpověděl jde to - nejde to, mohl jsem vám poděkovat a vážit si vás.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana