Jak se zbavit rušení rádia LED halogenem?
Jan Močarník:
Řeším takový menší problém, včera jsem pánovi namontoval led halogen na pohybové čidlo. Celou dobu hrálo v garáži rádio, v momentu kdy bylo vše hotové a čidlo seplo, halogen se rozsvítil a rádio začalo "chrčet" po vypnutí světla bylo vše ok.
Halogen je nějaký levný kousek, přímo na 230V a počítám s tím že se ze světla dostává nějaké rušení, máte někdo zkušenosti co použít v takovém případě?
Jiří Schwarz:
Tohle dělají levné spínané zdroje celkem běžně (zle)
Existuje jedna "magická zkratka" - EMC
Je možné, že EMC nevyhovuje přijímač, že je málo odolný
Ale větší pravděpodobnos t je, že výrazně překračuje limity EMC to svítidlo.
Správná cesta je vrátit výrobci nebo prodejci a pokud se bude "cukat", řešit to s ČTU, protože to dělá bor*el v kmitočtovém spektru, jehož je ČTU správcem, pak by to mohlo zajímat i ČOI.
Amatérské řešení problému je jako poslepu chytat mouchu v tělocvičně
Olda Istvanek:
V případě rušení zdrojem napájející LED pásek mi pomohlo použít totéž, co obsahují filtry na vstupu ATX zdroje. Nic jsem nevyráběl, pouze jsem ho ze starého zdroje zabudoval do rozdvojky, do které jsem zapojil rádio. Toto řešení bylo ale bohužel neúčinné pro rušení euro zářivkou, tam bylo rušení na vf straně. Zřejmě by pomohlo koupit kvalitnější svítidlo.
David Hruda:
Hodit ho prodejci na hlavu a dát tam něco lepšího.
Václav Třetí:
Při případných pokusech o odrušení nejprve zkusit radio provozovat na baterie, aby se zjistilo, zda rušení jde po vedení nebo vzduchem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana