Existuje adaptér - "schuko" vidlice s naší zásuvkou?
Žvak Petr:
Zařízení zakoupené v německu má výstup 230V zásuvkou schuko. Do této zásuvky se připojují spotřebiče I. tř. a ne všechny spotřebiče mají universální vidlici. Nechci používat prodlužovací přívod a zařízení má záruku. Nevíte o existenci kvalitního adaptéru?
František Sichinger:
Jedna malá citace:
,
U vzorů tvarů zásuvek si každá země řídí legislativu sama, protože není harmonizována a na
zásuvkách není CE. Na prodlužovacím přívodu již CE je, protože použitý kabel podléhá
posouzení shody podle NV 17/2003 Sb. Užívané vzory zásuvek se řídí národními normami
jednotlivých zemí a jiné nejsou obvykle akceptovány. U nás jsou vzory v normě ČSN 35 4516
a samozřejmě v nich vzor "Schuko" není. Nesmí se proto v ČR používat. V EU se však
obecně nesmí bránit pohybu zboží, takže se teoreticky na trhu objevit mohou, musí na nich
však být upozornění ve smyslu, že není určeno k použití v ČR.
Doufám, že toto vysvětlení postačí. 6.9.2011
S pozdravem
Ing. Josef Malý
manažer produktu
rozvaděče, elektroinstala ční materiál, RoHS
tel. 266 104 210, 603 223 410
email: josefmaly@ezu.cz
web: www.ezu.cz
Žvak Petr:
To: Fr. Sichinger
Pokud běžně dostanu skoro v každém našem obchodě redukci " CZ-schuko "pak je
možné, že existuje i opačná verze. Zajímalo by mě jak v německu používají naše spotřebiče I. tř. Asi nezbude než nějaké mini prodložení vyrobit, čehož jsem se chtěl vyvarovat.
Jaroslav Hasala:
Mě by spíše zajímalo, které spotřebiče nejdou přímo připojit do zásuvek SCHUKO - nemají univerzální vidlici. Tyto vidlice se u spotřebičů používají už více než 20 let.
Fuk Tomáš:
Citace: Žvak Petr 20.07.2015, 17:35
Nevíte o existenci kvalitního adaptéru?
Tuším, že DEHNprotector by na vstupní straně měl mít univerzál euro. Kdyby ne, tak APC Essential SurgeArrest P1-FR ho má.
P.S. samozřejmě vyhoví i jakákoli nová prodlužka, ale ty z baubau za 50-100 Kč těžko nazvat solidními.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana