Jak je to se vzděláním u vyhlášky 50 v případě rekvalifikačního kurzu?
Ondřej Paluska:
Aktuálně mám vzdělání ÚSO (ekonomika).
Dělám dálkově učňák - obor elektrikář.
Nyní již budu dělat závěrečné zkoušky.
Plánuji si budoucnost a přemýšlím nad následující věcí.
Ve vyhlášce 50 jsou jednotlivé délky praxe uvedeny rozdílně k různým druhům vzdělání (SO, ÚSO atd.). Jak je to s člověkem, který má ÚSO v neelektro oboru a elektro jen výuční list.
Zajímají mě v tomto případě roky uvedené u ÚSO nebo u vyučení?
Jiří Buben:
Započítává se praxe pouze u oborů elektro. Takže i když máte ÚSO ale není to elektro obor, tak pokud budete mít výuční list v oboru elektro, pak jsou pro vás směrodatné délky praxe pro vyučení.
Miroslav Minařík:
Citace: Jiří Buben 18.07.2015, 12:41
Započítává se praxe pouze u oborů elektro. Takže i když máte ÚSO ale není to elektro obor, tak pokud budete mít výuční list v oboru elektro, pak jsou pro vás směrodatné délky praxe pro vyučení.
Nutno podotknout, že praxe nikoliv v supermarketu jako pokladní, ale praxe potvrzená firmou podnikající v oboru.
A dnes se již praxe často potvrzuje jinak, než pouze prokazováním délky pracovního poměru! Pozor na to!
Ondřej Paluska:
Ok :) To, že praxe musí být z oboru, je mi samozřejmě jasné.
Obor, který studuji, je prezentovaný jako Střední odborné vzdělání s výučním listem, takže nikoli vyučení, ale SO. Učitel rovněž mluvil o tom, že toto studium je v podstatě jednoletá nástavba k maturitě (na dálkové studium přijímali pouze lidi s maturitou), takže kdo ví, co nakonec dostanu za papír.
Miroslav Minařík:
Jestli je to ten kurz v které se vynechávají obecné předměty a zaměřuje se vše na elektrotechnik u, pak vím, oč jde. Jak je to s praxí vám musí odpovědět právě ta škola!
Analogicky odvozeno vy jste zákazník školy a měl byste vědět co je předmětem dodávky služby. A kdo jiný to má vědět, než dodavatel. Tedy škola.
Neptejte se učitele. Ptejte se na vedení školy. Situace s vyhláškou 50/1978Sb. se stále vyvíjí. Sám bych v tom chtěl mít jasno.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana