Jaké používáte přípravky pro rozmotávání kabelů?
Jan Bocek:
Já to vím Mirku,
Ty jsi pracoval na Vysokých pecí, dnes se tomu říká dolní oblast. Já jsem zase pracoval na válcovně a ocelárně, to by mohla být horní oblast. Již jsme vzpomínali mnohé parťáky od EZ. Na horní oblasti byl známý Vladimír Cepl. Letos jsem s nim byl v Ostravě Třebovicích, kde bydlí.
Léta jsem také používal technologické předpisy a montážní předpisy od EZ Brno. My jsme dělali především údržbu a malé montáže. Vy zase jen velké montáže. I když montážní dílna na válcovně měla asi 120 lidí...16. válcovacích tratí a 500 jeřábů vyžadovalo servis.
Ale "kačeny" a "Amerikány" a mnohé vrátky a kladky na zatahování kabelů byly dobrými pomocníky. Tehdy většina kabelů i takových CYKY 3x2,5 byla na bubnech a převíjely se na menší délky. Ve skladech byly převíječky s měřením délky, včetně nůžek.
Nemáš Mirku odkaz na síň slávy EZ Brno ?
Petr Čutek:
Tento dotaz mě překvapil, já myslel, že toto vybavení má každý provoz, nebo dílna, která pracuje s kabely. :) Jak píše pan Jan Boček, tak "kačeny" a "amerikány", to byla součást údržby a každé dílny ( třeba Vítkovice 290.33 ). :) Vyrobeny - HOME MADE. :)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana