Proč jsou u vypínače č.6 tři vodiče?
Jan Bocek:
Citace: Tommy Jay 01.07.2015, 19:07
Z jednoducheho vypinace schodistovy vypinac: Proc jsou tu 3 kabely?
Chtel bych v kuchyni udelat svtelo světlo na dalkove ovladani.
Konstrukce je takova ze vypinac je zabudovany do zdi, a nad kuchynskou kabynetem linkou je cokolada se tremi kabelama vodiči, ktera spojuje 2 kabely vodiče od svetla. Rad bych premenil z jednoducheho na schodistovy, a rele na druhem konci bude NO/C/NC ...
Poradite prosim jake draty muzu pouzit, popripade jak zjistim co je zac ten treti?
To zadání, nebo snění co vlastně chce, je nějaké divné.
Dálkové ovládání a schodištový vypínač a relé. Je to nějaký kalimatyáš.... .
Jiří Schwarz:
Když jsem si dělal zásuvky v koupelně nebo v kuchuni pro sebe, dával jsem tam krabice až když chybělo nalepit konkrétní dlaždici, aby šel strojek zásuvky pěkně přitáhnout šroubkem na plast krabice.
Určitě je to z dlouhodobého hlediska pevnější a odolnější provedení, než když se dá delší šroubek, je to "v luftu", opřené o dlaždici, více nebo méně napružené...
Dejme tomu, že u vícenásobného rámečku to drží na více šroubcích, ale přesto takové provedení považuji za "vítězství zedníka nad elektrikářem".
Jan Bocek:
Jirko, jsou obkladači, kteří to umí, ale je jich jako šafránu.
Již jsem se setkal i s tím, že dlaždici zalepil vypínač a to bez otvoru.....
Dříve byl jeden typ zásuvek, který vyžadoval krabici utopenou aspoň 5 mm, jinak nešlo dotáhnout víčko zásuvky na stěnu a byla tam malá mezera. Ale takové zásuvky dneska již nikdo nevyrábí. Navíc dneska je bohatá bižuterie pro montáž zásuvek od šroubků po různé vložky.
To je blbé vítězství..... ale je třeba tento výrok vytesat do kamene,hi
Citace: Jiří Schwarz 03.07.2015, 19:35
Dejme tomu, že u vícenásobného rámečku to drží na více šroubcích, ale přesto takové provedení považuji za "vítězství zedníka nad elektrikářem".
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana