Jak ovládat okruh zvonku 12V bezdrátově?

<< < (2/3) > >>

Michal Čeleda:
Bezdrátově ovládané relé za 50Kč?

Pokud na 12V a nevadí trocha bastlení, tak třeba něco od Flajzara, třeba MTX2 a MRX1. Jsou to jen moduly, takže je potřeba doplnit tlačítko a relé k přijímači.

František Janeček:
Citace: Michal Čeleda  01.07.2015, 13:21

Bezdrátově ovládané relé za 50Kč?

Pokud na 12V a nevadí trocha bastlení, tak třeba něco od Flajzara, třeba MTX2 a MRX1. Jsou to jen moduly, takže je potřeba doplnit tlačítko a relé k přijímači.

Původní dotaz:
Můj dotaz tedy zní, znáte někdo nějaký prvek (relé) na 12V se spínacím kontaktem, které by se vešlo do instalační krabice a bylo ovládáno dálkově tlačítkem v provedení IP44. 

V tom původním dotazu je něco o bezdrátovém?? :)

Tomáš Žabka:
Máte pravdu, dálkové ovládaní je špatně použitý pojem, měl jsem napsat bezdrátově.
Kouknu se na to jestli by nešlo něco z bastlit.

Já osobně "bezdrátové" věci nemám rád, vždy v něčem dojdou baterky. Jsem zvědav na toho poseidona jestli změním mě to přesvědčí změnit názor.

Michal Čeleda:
FJ: z citované části ne, ale tak nějak to vyplývá z první části.

No ano, co je bezdrátově, tak má baterky, které časem dojdou (nebo je někdo ukradne :( ). Záleží i na ceně - dá se ubastlit něco funkčního a levného, co ovšem třeba nebude vypadat uvnitř moc sofistikovaně, nebo totéž hotové (jen přišroubovat) s použitím "moderní technologie",  ale třeba taky za dvojnásobek peněz.

František Šohajda:
Já to tak mám doma provedené, kdy jsem měl natahané "slabé vodiče a málo" po předělání na video vrátného. v krabici KO 68 mám malé relé na 12V a ten spíná zámek, který potřebuje stabilní napětí pro otevření. Funguje mě to tak už 10 let bez sebemenšího problému. ::)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana