Jak se zachovat když se setkáte se starým, již nevyhovujícím spotřebičem?
František Šohajda:
Citace
Při průšvihu každý utrpí ztrátu paměti a všechno to "Já vám to říkal" zapomene....
A nic vám neříká "prokazetelně"?
Napíši na papír i rukou a nechám podepsat....te n podepisující si to rozmyslí! (dance)
Jaroslav Hasala:
Součástí revizní zprávy je i část, která je obvykle nazývána "předmět revize", zde by mělo být přesně popsáno, co přesně je předmětem revize a popřípadě také co není předmětem revize.
No a když něco není předmětem revize a je s tím nějaký problém, jistě je vhodné na to investora upozornit, nicméně na revizi samotnou to přímý vliv nemá.
A když to vezmeme úplně do důsledků, samotná revizní zpráva není ve své podstatě nic jiného než alibismus ve své nejčistější podobě ...
Franta Puklický:
Citace: František Šohajda 30.06.2015, 11:08
A nic vám neříká "prokazetelně"?
Napíši na papír i rukou a nechám podepsat....te n podepisující si to rozmyslí! (dance)
No právě - provozovatel to nepodepíše a hotovo. A zas není žádný důkaz o upozorňování.
Citace: Jaroslav Hasala 30.06.2015, 11:28
No a když něco není předmětem revize a je s tím nějaký problém, jistě je vhodné na to investora upozornit, nicméně na revizi samotnou to přímý vliv nemá.
Je mi jasné, že na revizi to přímý vliv nemá. Spíš mi šlo o to, jestli by se mohl provozovatel nějak vymlouvat na to, že v "tom" úseku se prováděli revize a nikdo si toho nevšiml(i přesto, že to nebyla revidovaná část) a nikdo nic neřekl.
Jan Franěk:
A co vám říká osoba odpovědnáv za el. Zařízení? Pravidelné revize? I to další, zrovna nerevidované zařízení, má svoji osobu, termíny a tak dál. Jen upozornit a hotovo. Ale to záleží případ od případu.
Radim Strycharski:
Citace: Franta Puklický 30.06.2015, 16:54
Je mi jasné, že na revizi to přímý vliv nemá. Spíš mi šlo o to, jestli by se mohl provozovatel nějak vymlouvat na to, že v "tom" úseku se prováděli revize a nikdo si toho nevšiml(i přesto, že to nebyla revidovaná část) a nikdo nic neřekl.
Máte zbytečné obavy. Přece není žádný rozdíl mezi revizním technikem, který na určeném zařízení dělá svou práci a kýmkoliv jiným s elektrovzdělán ím, který jde náhodou kolem a vidí to samé. Na všechny tyto osoby se vztahují stejné právní předpisy a nikde není dána povinnost, že máte písemně upozorňovat na všechno, co náhodou vidíte. S provozovatelem, který by argumentoval tak, jak uvádíte, byste měl jako revizní technik (a tudíž osoba s nějakým minimálním právním povědomím) umět rychle vyběhnout.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana