Jaký použít přístroj pro vyhodnocení dostatečného sevření elekrického lisu?

<< < (4/4)

Kastner Lubomír:
Pane Buben. ted je již zřejmé, že si nerozumíme v pojmech. Já se celiou dobu bavíma mám na mysli motorový spouštěč. Motorový spouštěč je jistící prvek, na kterém se dá nastavit vybavovací proud dle typu nebo pracovních podmínek elektromotoru. A vy i někteří další kolegové máte na mysli zřejmě spouštěče typu softstarteru. Proto i ty vaše narážky na galvanické oddělení apod. Softstarter a motorový spouštěč jsou dva zcela rozdílné prvky s zcela odlišnými funkcemi. Motorový spouštěč při vybavení zcela galvanicky oddělí napájecí napětí od elektromotoru. Softstartery ve většině případů nikoliv. Motorový spouštěč můžeme vlastně chápat jako určitý druh jističe. Nemá nic společného s funkcí rozběhu elektromotoru mimo spouštění. Motorový spouštěč nemanipuluje s žádnou elektrickou veličinou. Pouze a jen hlídá překročení proudu při chodu elektromotoru.
http://www.schneider-electric.cz/documents/technical-releases/vsechny-clanky/E11_Bohusik_Ochrana_motoru.pdf

Doufám, že si nyní již budeme rozumět a že se tedy shodneme i v názoru, že osazením napájecí cesty k elektromotoru motorovým spouštěčem nedojde ke změně stroje, ale pouze ke zvýšení bezpečného chodu elektromotoru.

Jiří Buben:
Ale Vy jste psal o tomto:

Citace: Kastner Lubomír  26.06.2015, 19:50

..... Pokud tedy osadím napájecí cestu k elektromotoru "inteligentním" motorovým spouštěčem není to zásah do konstrukce. .

Potom vznikl zřejmě komunikační šum na slově inteligentní.

Milan Hudec:
Nemám mnoho zkušeností s lisy, ale co jsem viděl byla vždy síla odvislá od časovače, to už je nějak špatně?

Navigace

[0] Index zpráv

[*] Předchozí strana