Proti čemu měřit napětí v zásuvkách?

<< < (7/8) > >>

Petr M:
Citace: Žvak Petr  27.06.2015, 11:46

Pokud budete mít jednu samostatnou zásuvku v obvodu, vyměním ji klidně pod "napětím".

Vte, že já ne? Nejde o to, jestli to umím, nebo ne. Ale pokud je v obvodu jedna zásuvka a ještě vykuchaná, tak vypnutím nepřeruším napájení ničeho kritickýho. Tak nevím, proč zbytečně podstupovat riziko, že se během montáže ocitne "pod proudem". Ať už zkratovým, nebo přes moje tělo.

Takže vzhledem k tomu, jaký mám z elektriky respekt, tak si nebudu nic dokazovat a klidně si to vypnu. A hrdě označím jistič, aby ho nikdo nezapínal.

Zdeněk Mazač:
Citace: Petr M  27.06.2015, 22:31

Takže vzhledem k tomu, jaký mám z elektriky respekt, tak si nebudu nic dokazovat a klidně si to vypnu. A hrdě označím jistič, aby ho nikdo nezapínal.

Jenže ani tak nemám jistotu, že to někdo nezapne a tak se při montáži chovám tak, jako by to pod napětím bylo

Milan Hudec:
Citace: Miroslav Minařík  26.06.2015, 08:02

Kdo vysloví takovou větu to je první signál, že neví o čem mluví  (dance)

Bez možnosti přítoku nebezpečného proudu je sice nezvyklá ale situaci dobře vystihující větička.

Vítězslav Vaněk:
Kdyby tazatel místo zkoušečky použil žárovku tak to bylo hned jasný,ale to tyhle  lidi nějak nenapadne.

Vratislav Fugl1:
Citace: Vítězslav Vaněk  28.06.2015, 15:55

Kdyby tazatel místo zkoušečky použil žárovku tak to bylo hned jasný,ale to tyhle  lidi nějak nenapadne.
Jejda, připomněl jste mi dávné mládí a dost rozšířenou žárovkovou zkoušečku  :D. Také jsme ji doma měli, taky..

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana