Proti čemu měřit napětí v zásuvkách?
Miroslav Minařík:
Citace: Michal Šumera 25.06.2015, 14:24
Používám Solight Voltage Tester.
A jak jste došel touto zkoušečkou k 220V? Kdyby uměla ukázat hodnotu tak to bude kolem 230V. To jste od někoho asi slyšel, že? ::)
Michal Šumera:
(poklona) všem za odpovědi. Měřím přesně tak, jak popsal pan Žabka. Dotaz jsem položil kvůli tomu, že spotřebiče připojené přes prodlužku na tuto jednu zásuvku nefungují, připojené přes tu samou prodlužku na jakoukoliv jinou zásuvku však šlapou jako hodinky. Myslel jsem, že to má něco společného s těmito nesmyslně naměřenými hodnotami?
Miroslav Minařík: Zkoušečka zobrazuje pouze nejbližší nižší hodnotu v posloupnosti 12, 36, 55, 110, 220, proto pokud naměřím 230V, zobrazí nejbližší nižší 220V. Moje chyba že jsem neuvedl rovnou 230V.
ACEOF ACES:
Podle mého názoru je přerušený vodič PEN nebo má špatný kontakt/spoj, to by bylo nebezpečné, nebo vodič N.
Václav Třetí:
Tyto zkoušečky měří většinou samé bludy a ještě záleží na tom, zda použijete dotek pro prst pro kontaktní nebo bezkontaktní měření. Dost často ukazují napětí na ochranném kolíku když je správně zapojen a při použití v bezkontaktním módu stačí příslušný dotek spojit prsty s hrotem a zase se objeví nějaká číslíčka, většinou v rozsahu 12 až 55V.
Shrnuto: je to k ničemu, prostá fázovka s doutnavkou dá spolehlivější informace bez nesmyslných čísílek. Skutečné měření je třeba provádět měřícím přístrojem, digitální multimetry určené pro radiotechniku nejsou také pro silová měření nejvhodnější, orientační ověření (bez přesného měření) dá klasická vadaska, pro přesná měření v síťových rozvodech jsou zejména určeny přístroje pro revizní techniky
Milan Hudec:
Tady bych si dovolil trochu oponovat, takovou zkoušečku vlastním a při troše cviku s ní lze velice dobře pracovat.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana